On is hier en daar zijn we blij om. Het Zwitserse merk met de kenmerkende zool is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, zeker niet bij een steeds grotere groep hardlopers. Een logische stap dus voor Run2Day om dit merk in het vaste assortiment op te nemen.

On? 


On is ontstaan in de Zwitserse Alpen. Voormalig Iron Man winnaar Olivier Bernhard en zijn hardlopende vrienden Caspar Copetti en David Alleman denken door al hun ervaring exact te weten wat nodig is voor het maken van de perfecte hardloopschoenen. Na het ontwerpen van diverse prototypes lanceren ze het eerste paar in 2010. De officiële start van On. In datzelfde jaar wint het bedrijf de prestigieuze ISPO Brand New Award. Dit vormt de aftrap van een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag doorgaat. In 2012 presenteert On het bekende CloudTec® systeem dat zich in het kort laat samenvatten in 4 woorden: zachte landing, explosieve afzet. In iets meer woorden: De wolkvormige structuur van de zool geeft voor elke loper de ideale, haast op maat gemaakte manier om in- en uit te veren: Achter elkaar geplakte stukjes tuinslang vormen de basis voor de allereerste prototypes.

On is intussen verkrijgbaar in 60 landen en richt zich naast premium hardloopschoenen ook op kleding en outdoor- en lifestyle schoenen in het luxe segment. Dit zie je terug in samenwerkingen met high end fashionmerken zoals LOEWE. Maar On doet het ook goed bij andere sporten, zoals tennis. Dat Roger Federer zich in 2019 als aandeelhouder en ambassadeur aansluit bij On, zorgt er vanzelfsprekend voor dat deze tak enorm in populariteit is gestegen.

Running


On volgt niet alleen de modetrends: Ook de ontwikkelingen die we in de running branche tegenkomen de laatste jaren, zien we terug in hun hardloopschoenen. Dit resulteert in comfortabele duurloopschoenen voor iedere dag en iedere hardloper, maar ook in de snelste race schoenen. Keniaanse eliteloopster Hellen Obiri droeg On toen ze in april 2024 de Boston Marathon won.

Run2Day & On


Bij Run2Day zijn we altijd op zoek naar de beste merken voor alles wat een hardloper kan helpen zijn beste prestatie neer te zetten. Om het meeste plezier te kunnen beleven van een rondje hardlopen. Met de schoenen van On zetten we hierin weer een mooie stap vooruit.