Polar introduceert Polar Vantage M: Een alles-in-e´e´n sporthorloge met geavanceerde hartslagmeting en slimme trainingsbegeleiding voor doelgerichte atleten. De Polar Vantage M is een echt multisporthorloge met nieuwe geavanceerde functies zoals Training Load ProTM en Polar’s Precision PrimeTM hartslagmeting aan de pols voor atleten die willen presteren.

Polar, al meer dan veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, introduceert Polar Vantage M: een multisporthorloge voor serieuze atleten. Het alles-in-e´e´n horloge meet sportprestaties op geavanceerde wijze en bevat nieuwe opties in Smart Coaching. Met de Polar Vantage M introduceert Polar de nieuwe Precision PrimeTM sensortechnologie voor hartslagmeting aan de pols die resultaten nog accurater weet te meten. De Polar Vantage M is een betrouwbaar device bij hardlopen en multisporttrainingen voor prestatiegerichte sporters. Nieuwe geavanceerde metingen als Training Load Pro bieden atleten inzicht in hun persoonlijke prestatie, belasting en herstelproces: een gei¨ntegreerde holistische benadering van training.

De Vantage M is bedoeld voor atleten die constant willen verbeteren en de grenzen van hun persoonlijke prestaties willen verleggen. Daarom is het horloge te customizen: atleten kunnen hun training uit meer dan 130 sporten selecteren en zo gerichter focussen op verbetering. Door het lichte, waterproof design en het duidelijke kleurenscherm is de Vantage M comfortabel te dragen tijdens alle sporten. Zelfs met GPS-tracking en de continue hartslagmeting geactiveerd, gaat de batterij van Polar Vantage M lang mee: maar liefst dertig trainingsuren.

Polar Vantage M

Vandaag heeft Polar ook de Polar Vantage V aangekondigd, een alles-in-e´e´n multisporthorloge dat de meest accurate hartslagmeting van Polar tot nu toe biedt en beschikt over geavanceerde meetwaarden en coachingfuncties zoals Training Load ProTM, Recovery ProTM en hardloopvermogen aan de pols. 

Wil jij zeker weten dat je mid-oktober 2018 als eerste atleet gebruik kan maken van de Vantage V of de Vantage M pre-order dan nu al jouw sporthorloge.  Ga naar jouw dichtstbijzijnde Run2Day winkel of shop direct snel online. Je wordt netjes op de hoogte gehouden wanneer jij je Polar Vantage serie kan verwachten.
 

Meet nauwkeurig met Polar Precision PrimeTM


Polar Precision Prime, Polars gepatenteerde, ultramoderne technologie voor optische hartslagmeting, maakt gebruik van sensorfusie, waardoor de nauwkeurigheid van hartslagmeting aan de pols hoger dan ooit is bij talrijke sporten en in de meest veeleisende omstandigheden. In rust is het eenvoudig om hartslag te meten, maar intensieve bewegingen verhogen gewoonlijk de moeilijkheidsgraad en onbetrouwbaarheid. Met Polar Precision Prime worden bewegingsartefacten die het hartslagsignaal kunnen verstoren en tot onbetrouwbare metingen kunnen leiden, uitgesloten. Precision Prime is de enige technologie die drie methodes combineert om nauwkeurige hartslaggegevens te geven: negen optische kanalen die gebruikmaken van twee kleuren en golflengtes van het licht, 3D-versnelling en een elektrische sensor die de kwaliteit van het contact met de huid meet.


Weet hoe je traint met Training Load ProTM


De Polar Vantage M heeft daarnaast een Smart Coaching-functie die atleten helpt om precies genoeg te trainen en optimaal te functioneren. Deze nieuwe functie, Training Load Pro, bewaakt de trainingsbelasting van elke sessie en informeert atleten als ze overtrainen, ondertrainen of hun training juist precies op orde hebben. Training Load Pro houdt rekening met de cardiobelasting: de mate waarin de training het cardiovasculaire systeem belast. Gekoppeld aan een vermogenssensor volgt de functie ook de spierbelasting, om te meten hoeveel stress de spieren ervaren hebben tijdens een trainingssessie. In combinatie met door de atleet zelf ervaren belasting van de trainingssessie biedt Vantage M een uitzonderlijk hulpmiddel dat ervoor zorgt dat atleten hun persoonlijke prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Polar Vantage M


Meer planning en inzichten met Polar Flow for Coach


Als extra voordeel biedt Polar Vantage M de gratis Polar Flow for Coach online service. Met Polar Flow for Coach ontwikkelen coaches stevige trainingsschema's die synchroniseren met het Flow-account van een sporter en Polar Vantage M. Sporters kunnen hun dagelijkse trainingen op hun horloge volgen en coaches kunnen gegevens bekijken, feitelijke trainingssessies vergelijken met originele plannen en aanpassingen doorvoeren. Polar Flow for Coach biedt nu een geavanceerde seizoensplanner met gebruiksvriendelijke tools en visualisaties voor een jaarlijks overzicht, evenals gedetailleerd inzicht in wekelijkse en maandelijkse trainingen.


Geavanceerde Smart Coaching extra trainingsfuncties


Naast de nieuwe hartslagtechnologie en Smart Coaching voegt Polar Vantage M ook verscheiden prestatiefuncties toe voor meerdere sporten:

• Running Index: geeft een duidelijk cijfer aan de prestaties bij het hardlopen. Running Index geeft automatisch een schatting van de Vo2max bij hardlopen gebaseerd op de submaximale of typische runs van de hardloper.

• Running Program: Polars gratis, persoonlijke en adaptieve trainingsprogramma dat begeleiding biedt bij het volbrengen van doelen: van een 5 km run tot een marathon.

• Polar Sleep Plus TM: detecteert automatisch de duur, hoeveelheid en kwaliteit van de slaap en geeft feedback voor verbetering.

• Dagelijkse activiteit en continue hartslagmeting: combineert op intelligente wijze activiteits- en hartslaggegevens om de dagelijkse calorieverbranding buiten de training te berekenen, en biedt een uitgebreid overzicht van het dagelijks leven, calorieverbruik en activiteiten.

• Swimming Metrics: volgt indoor en outdoor zwemsessies waarbij o.a. de slagfrequentie en de afstand gemeten worden.

 

 

Polar is al meer dan veertig jaar vernieuwer van sporttechnologie en helpt atleten en coaches bij het behalen van topprestaties. Polar begon met hartslagmeting, en breidde dat uit met verschillende trainingsoplossingen voor topsporters, coaches en actieve fitnessliefhebbers. Polar blijft de vertrouwde prestatiepartner vanwege haar nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en jarenlange ervaring. Het award-winnende assortiment van Polar omvat baanbrekende sporthorloges die vlot samenwerken met Polar trainings-apps en cloudservices. Run2Day verkoopt al sinds 1996, de opening van de eerste winkel in Utrecht, de producten van Polar.

Polar Vantage M