Polar presenteert Polar Vantage V: Een premium multisporthorloge voor atleten met serieuze ambities. Polar Vantage V biedt Polar’s meest nauwkeurige hartslagmeting aan de pols tot nu toe, en beschikt over geavanceerde meetwaarden en coachingfuncties zoals Training Load ProTM, Recovery ProTM en meet het hardloopvermogen aan de pols.

Vandaag heeft Polar naast de Vantage V ook de Polar Vantage M aangekondigd, een alles-in-e´e´n multisporthorloge dat geavanceerde prestatiemaatstaven en Smart Coaching-functies biedt aan serieuze atleten voor een betaalbare prijs. 

Wil jij zeker weten dat je mid-oktober 2018 als eerste atleet gebruik kan maken van de Vantage V of de Vantage M pre-order dan nu al jouw sporthorloge.  Ga naar jouw dichtstbijzijnde Run2Day winkel of shop direct snel online. Je wordt netjes op de hoogte gehouden wanneer jij je Polar Vantage serie kan verwachten.

Met de Polar Vantage V introduceert Polar niet alleen Precision PrimeTM sensorfusietechnologie voor hartslagmeting aan de pols, maar ook meting van het hardloopvermogen aan de pols. Polar Vantage V is ontwikkeld voor atleten en coaches die het hoogste niveau van sportprestaties nastreven en is uitgerust met exclusieve Smart Coaching-functies zoals Training Load Pro, Recovery Pro en een nieuwe Polar Coach-interface. Het waterbestendige horloge met GPS is voorzien van een ‘always-on’ kleuren touchscreen, biedt de meest nauwkeurige gegevens voor meer dan 130 sportprofielen en is voorzien van een batterij met ultralange levensduur die tot veertig uur continue training aankan.

Polar Precision PrimeTM


Polar Vantage V levert het hoogste niveau van nauwkeurige en betrouwbare hartslagwaarden via Polar Precision Prime, Polar's gepatenteerde technologie voor hartslagmeting aan de pols. Polar’s unieke sensorfusietechnologie en het aangepaste slimme algoritme leveren een nieuwe standaard voor nauwkeurige hartslagmeting aan de pols.

Polar Vantage V

“We zijn zeer verheugd om Polar Precision Prime te introduceren, de enige toonaangevende technologie die drie sensortypes integreert om de hartslag te meten aan de pols”, zegt Sanna Merio, Segment Manager bij Polar. “Precision Prime maakt gebruik van negen optische kanalen die twee kleuren en golflengtes van licht toepassen om gegevens uit verschillende lagen in de huid te filteren. Naast de 3D-versnellingsmeter hebben we ook nieuwe elektrode-sensors ingebouwd die het sensor-huidcontact meten. Deze verbeteringen betekenen een snellere responstijd, meer gevoeligheid voor metingen en een veel hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor hartslagmeting aan de pols.”

 

Hardloopvermogen


Polar Vantage V is het eerste sporthorloge ter wereld dat hardloopvermogen meet aan de pols. Polar verenigt verschillende loopgegevens in e´e´n cijfer dat geproduceerde vermogen tijdens het hardlopen vertegenwoordigt. Dankzij de meting aan de pols zijn er geen externe sensoren nodig. Hardloopvermogen stelt atleten in staat slimmer en effectiever te trainen, beter te presteren en hun doelen te behalen. Lees hier meer over trainen met hardloopvermogen van Polar.


Training Load ProTM en Recovery ProTM


Verder bouwend op de jarenlange ervaring en samenwerking met enkele van de meest prestigieuze sportteams en duursporters ter wereld, heeft Polar geavanceerde Smart Coaching- functies voor atleten ontwikkeld en gei¨ntegreerd in de Polar Vantage V: Training Load Pro en Recovery Pro. Met deze functies brengt Polar als allereerste spierbelasting, door de atleet zelf ervaren belasting en cardiobelasting samen tot e´e´n allesomvattende kijk op trainingsbelasting. De nieuwe functies controleren de trainingsbelasting van elke sessie, meten de balans tussen belasting en tolerantie op de lange termijn en helpen atleten persoonlijke limieten te herkennen door hen te informeren wanneer ze overtraind zijn, te weinig trainen of op schema liggen.

Polar Vantage V

Als extra tool biedt Recovery Pro, exclusief voor de Polar Vantage V, een holistisch inzicht in de balans tussen training en herstel door korte- en lange termijnherstel te meten. Samen bieden Training Load Pro en Recovery Pro persoonlijke trainingsbegeleiding en zijn het uitzonderlijke hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat atleten de persoonlijke prestaties verbeteren en blessures voorkomen. Lees hier meer over de nieuwste Smart Coaching-functies van Polar.


Meer planning en inzichten met Polar Flow for Coach


Daarnaast biedt Polar Vantage V de gratis Polar Flow for Coach onlineservice van Polar. Met Polar Flow for Coach ontwikkelen coaches stevige trainingsschema's die synchroniseren met het Flow-account van een sporter en Polar Vantage V. Sporters kunnen hun dagelijkse trainingen op hun horloge volgen en coaches kunnen gegevens bekijken, feitelijke trainingssessies vergelijken met originele plannen en aanpassingen doorvoeren. Polar Flow for Coach biedt nu een geavanceerde seizoensplanner met gebruiksvriendelijke tools en visualisaties voor een jaarlijks overzicht, evenals gedetailleerd inzicht in wekelijkse en maandelijkse trainingen.

Polar Vantage M

Geavanceerde Smart Coaching & extra trainingsfuncties


Naast de nieuwe hartslagtechnologie en Smart Coaching voegt Polar Vantage V ook verscheidene prestatiefuncties toe voor meerdere sporten:

• Running Index: geeft een duidelijk cijfer aan de prestaties bij het hardlopen. Running Index geeft automatisch een schatting van de Vo2max bij hardlopen gebaseerd op de submaximale of typische runs van de hardloper.

• Running Program: Polar's gratis, persoonlijke en adaptieve trainingsprogramma dat begeleiding biedt bij het volbrengen van doelen: van een 5km run tot een marathon.

• Polar Sleep PlusTM: detecteert automatisch de duur, hoeveelheid en kwaliteit van de slaap en geeft feedback voor verbetering.

• Dagelijkse activiteit en continue hartslagmeting: combineert op intelligente wijze activiteits- en hartslaggegevens om de dagelijkse calorieverbranding buiten de training

te berekenen, en biedt een uitgebreid overzicht van het dagelijks leven, calorieverbruik en activiteiten.

• Swimming Metrics: volgt indoor en outdoor zwemsessies waarbij o.a. de meetgegevens zoals slagfrequentie en de afstand gemeten worden.


Polar is al meer dan veertig jaar vernieuwer van sporttechnologie en helpt atleten en coaches bij het behalen van topprestaties. Polar begon met hartslagmeting, en breidde dat uit met verschillende trainingsoplossingen voor topsporters, coaches en actieve fitnessliefhebbers. Polar blijft de vertrouwde prestatiepartner vanwege haar nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en jarenlange ervaring. Het award-winnende assortiment van Polar omvat baanbrekende, sporthorloges die vlot samenwerken met Polar trainings-apps en cloud-services. Al sinds 1996 verkoopt Run2Day de producten van Polar. 

Polar Vantage V