De ASICS Gel Nimbus is inmiddels niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap en geniet nog altijd een grote schare trouwe aanhangers. Inmiddels is dit al de 22e versie van deze schoen. Geheel volgens Japans gebruik is er niet gekozen voor een rigoureuze update maar zitten de veranderingen in de details.

Tester:
Joost van Galen (52 jaar) traint 5 a 6 keer per week met een gemiddelde van 90 km per week. Werkt bij Amsterdam UMC.

Pasvorm & comfort


De ASICS GEL-Nimbus 22 zit als gegoten. Ik zelf ben gewend om met blote voeten te lopen en het voelt als een vertrouwde slof. De zachte pasvorm en bijkomende comfort stelt mij in staat om zonder problemen 20 a 30 km te lopen. Ook bij toenemende vermoeidheid voelt het alsof de Nimbus mij in staat stelt om de souplesse te behouden.
 
Demping


Schoenmaker hou je bij de leest” is in deze bij mij van toepassing. Vanaf het eerste model loop ik op de Nimbus en er is nog geen moment geweest dat ik ben gaan twijfelen aan de kwaliteit van deze schoen. Het is vooral de demping die mij in staat stelt om het gewenste aantal kilometers te maken. Of het nu op zachte dan wel harde achtergrond is maakt niets uit. Of het toeval is weet ik niet maar zelden tot nooit blessures opgelopen.

ASICS GEL-Nimbus 22 dames     ASICS GEL-Nimbus 22 heren
 
Stabiliteit & flexibiliteit


Ondanks mijn grote maat schoen (12.5) kan ik alle kanten op met deze schoen en is er meer dan voldoende flexibiliteit. Of het nu op oneffen terrein dan wel in de bochten behoudt het de gewenste stabiliteit en ervaar ik de ideale pasvorm rondom het midden en achterste deel van de voet.
 
Design


ASICS blijft in staat om iedere keer met nieuwe kleuren te komen en de variatie daarin is groot. Ondanks dat ik 5 paar per jaar gebruik loop ik zelden met dezelfde kleurencombinatie rond.

 
Overall oordeel


Ben je op zoek naar een schoen die ook na maanden/kilometers van gebruik goed blijft presteren raad ik de Nimbus aan. De schoen heeft voor mij de ideale pasvorm en biedt comfort en stabiliteit, zeker bij lange duurlopen.

ASICS GEL-Nimbus 22