De ASICS GEL-Pursue is een “running specialty” model van ASICS waar steeds meer mensen enthousiast van raken. De leest van het model is gebaseerd op één van de succesvolste modellen van ASICS, de GEL GT-2000. Het resultaat is een neutrale schoen met een mooie mix van comfort, demping en stabiliteit.

Tester:
Joost van Galen (52 jaar) traint 5 a 6 keer per week met een gemiddelde van 90 km per week. Werkt bij Amsterdam UMC.

Pasvorm & comfort


De GEL-Pursue v6 biedt voor mij de ideale pasvorm. De schoen biedt stevigheid rond de voet, maar voelt niet strak aan. Na jaren van ander schoengebruik (Nimbus) ben ik gewezen op deze schoen. Normaliter ben ik vrij conservatief en maak niet snel de overstap, maar sinds de eerste kilometers is het voor mij de schoen die ik afwissel met de Nimbus.
 
Demping


Zeker bij snelle lange duurlopen (20-25 km a 4.10) is dit de ideale schoen. De schoen voelt erg licht aan en de demping voelt wat steviger waarmee het voor mij de schoen is die ik gebruik bij de marathon.

ASICS GEL-Pursue 6 dames     ASICS GEL-Pursue 6 heren
 
Stabiliteit & flexibiliteit


De GEL-Pursue geeft mij het idee dat ik op een wedstrijdschoen loop. De schoen wikkelt makkelijk af, zeker wanneer je zoals mij op het achterste/middelste deel van de voet landt. Stabiliteit en flexibiliteit zijn prima in orde. Merk dat ik gaandeweg de jaren wat stroever ben gaan lopen, maar ook in het bochtenwerk en/of bij oneffen terrein biedt deze schoen mij het benodigde comfort.
 
Design


In tegenstelling tot andere merken geen schreeuwend design, maar ook niet saai.

Voor wie is de schoen geschikt


De ASICS GEL-Pursue is geschikt voor afstanden tussen 10 en 42.195 kilometer en is aan iedereen aan te raden.

 
Overall oordeel


Dit is een schoen voor de liefhebber. Of je nu een korte of lange duurloop wilt maken biedt de schoen de noodzakelijke comfort. Zeker bij lange en snelle duurlopen. De schoen voelt licht aan als een wedstrijdschoen, maar biedt de stevigheid van een trainingsschoen. Ik heb nog nooit een schoen gedragen die zo comfortabel rond de voet zit, maar wel qua pasvorm volledig aansluit. Ondanks blote voeten nooit het gevoel van schuiven/wrijving.

ASICS GEL-Pursue v6