De ASICS GlideRide 2 is een neutrale hardloopschoen. Bij de ASICS GlideRide 2 is het belangrijkste doel het hardlopen makkelijker te maken en hardlopers in staat stellen meer kilometers te maken met minder inspanning. Dit door het optimaliseren van de drie fases in de afwikkeling. Ten opzichte van de eerste versie van de GlideRide is de schoen vooral lichter en comfortabeler geworden.

Met de GlideRide 2 heeft ASICS easy running een nieuwe dimensie gegeven. Het proberen waard voor iedere hardloper die op zoek is naar een combinatie van comfort, gemak en snelheid tijdens lange runs.

Tester:

Nadia Maravelias, neutrale loopstijl, heeft de ASICS GlideRide 2 getest. Traint 3-4x per week om sneller te worden op de 5 km.

ASICS GlideRIde 2


Testperiode


Korte duurloop: 5 km in hartslagzone 3/4
Lange duurloop: 10 km in harstlagzone 2
Interval: 15 minuten inlopen, 4x 100 meter tempo met 40 seconden rust, 8x 500 meter tempo met 2 minuten rust, 10 minuten uitlopen.

Algemeen


De ASICS GlideRide 2 is ontwikkeld met als doel energie besparing om makkelijker kilometers te maken. De gebogen zool is ontwikkeld met als doel de loopefficientie te verbeteren en hierdoor de belasting op de ledematen minder groot te maken. Dit sprak mij aan, omdat ik een hardnekkige enkelblessure heb die af en toe weer de kop opsteekt.

Tijdens mijn trainingen met deze schoen heb ik geen moment last gehad van mijn blessure, wat voor mij al een enorme plus was! Ook als je niet gevoelig bent voor blessures kan deze schoen je veel bieden: het is een speelse schoen die elke training net wat leuker maakt.

Pasvorm & comfort


De pasvorm van de ASICS GlideRide 2 is wat mij betreft perfect. Zelf heb ik een redelijk smalle voet, wat soms voor problemen zorgt, aangezien ik op een gegeven moment de veters niet meer strakker kan aantrekken. Bij de ASICS GlideRide 2 was dit absoluut geen probleem. Mijn voet zat op iedere plek stevig in de schoen.

Het bovenwerk is zacht, comfortabel, kan tegen een stootje en is niet te warm. Tijdens een van mijn testtrainingen was het 25 graden met volop zon en tijdens een andere training was het 15 graden met regen, tijdens beide trainingen kon deze schoen mij bieden wat ik nodig had. Mijn voeten waren niet compleet bezweet tijdens de warme training, maar ook niet doorweekt tijdens mijn training in de regen. Wat voor mij de schoen verder erg comfortabel maakt is dat hij heel licht is.

Demping


De demping van de ASICS GlideRide 2 was voor mij van een heel nieuw niveau. Toen ik de schoenen voor het eerst aandeed voelde het voor mij alsof er veel veerkracht in zat en de schoen zelf vooruit wilde gaan. De zool is erg dik, wat ik van mijn eerdere hardloopschoenen niet gewend ben, maar ik was meteen fan! De zool bestaat uit meerdere lagen, die elk hun eigen functie hebben. Ik vond de demping zorgen voor een zachte landing, maar wel een met veel veerkracht, wat ervoor zorgt dat de demping de snelheid die je maakt niet negatief beinvloedt.

Stabiliteit & flexibiliteit


Zelf ben ik een neutrale loper, maar voor mijn blessuregevoeligheid is stabiliteit altijd van enorm belang. Voordat ik de ASICS GlideRide 2 mocht testen had ik daarom nog nooit een schoen met zo'n aanwezige zool gekozen, omdat ik dacht dat dit ten koste ging van de stabiliteit. Dit model heeft mij doen inzien dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn. De schoen is heel stabiel, wat ervoor zorgt dat deze op elke ondergrond comfortabel blijft. Zo heb ik de schoen getest op asfalt, in het bos en op een grindpad. Op grind gaat het bij mij meestal mis, maar zelfs daar kon de schoen mij in ondersteunen.

Design


Deze schoen is beschikbaar in 2 verschillende kleurencombinaties: roze/paars/blauw voor de vrouwen en blauw/groen voor de mannen. Allebei de versies vind ik mooi, maar de kleurovergang van de damesversie is bij mij favoriet. Ik vind de kleuren van de zool naar de schoen mooi in elkaar overlopen wat de schoen er nog dynamischer uit laat zien. Natuurlijk kies je een hardloopschoen niet uit op uiterlijk, maar het is een mooie bijkomstigheid.

Overall oordeel


Wat heeft de ASICS GlideRide 2 mij enorm verrast! In 2012 ben ik begonnen met hardlopen en mijn eerste hardloopschoenen waren van ASICS. Door de jaren heen heb ik veel andere merken geprobeerd: Nike, On, Brooks en New Balance, maar de GlideRide 2 is mijn nieuwe favoriet! De schoen maakt hardlopen enorm makkelijk, het lijkt of deze schoen vanzelf vooruit wil gaan EN hij voorkomt blessures.

Shop ASICS GlideRIde 2