Op het gebied van ondersteunende schoenen heeft ASICS zijn range versterkt met de GT-4000 serie. De GEL GT-4000 staat garant voor een optimale pasvorm, stabiliteit met behoud van comfort. Geheel volgens Japans gebruik is er niet gekozen voor een rigoureuze update maar zitten de veranderingen in de details.

Tester


Jordy Hindriks (38 jaar), voorvoetlander, traint 4 keer per week. Werkt bij Run2Day als Sales- en marketingmanager.


Pasvorm & comfort


De ASICS GEL GT-4000 voelt als gegoten om mijn voeten. Ik heb qua breedte normale voeten. Van bovenaf gezien lijkt de schoen wat breder maar dat is totaal niet het geval. Het comfort is zoals we dat van ASICS schoenen gewend zijn, goed! Een erg fijn bovenwerk wat je nauwelijks voelt maar wel op de juiste plekken stevig om de voet omsluit.

ASICS GT-4000 2

Demping


De demping is erg fijn. Ik gebruik de schoen dan ook voor wat langere duurlopen van 12km – 30km.


Stabiliteit & flexibiliteit


Omdat ik de schoen vooral gebruik voor duurlopen, loopjes langer dan een uur, geeft de GT-4000 mij extra stabiliteit. Ik loop van nature op de midvoet en voorvoet maar bij lagere snelheid ga ik wat meer naar haklanding en wordt de stabiliteit in mijn enkelgewricht gewoon wat minder naarmate de kilometers toenemen. De GT-4000 geeft mij dan de ondersteuning die ik nodig heb.

 Shop ASICS GT-4000 2

 

Design


Het design is wat we van ASICS mogen of kunnen verwachten. Degelijk maar helemaal goed. Alle hardloopschoenen zijn de laatste jaren sterk verbeterd in de looks, zo ook de ASICS hardloopschoenen. Het is een schoen waar je prima mee gezien mag worden tijdens het hardlopen

Voor wie is de schoen geschikt


De schoen is geschikt voor lopers die ondersteuning kunnen gebruiken omdat ze overproneren tijdens het hardlopen. Daarnaast is de schoen uitermate geschikt om de alledaagse trainingen op te lopen. Zelf wil ik bij intervalsessies een lichtere schoen dragen en zou dan gelijk voor een MetaRacer gaan. Maar voor de grote doelgroep hardlopers is dit een goede schoen die elke dag het vertrouwde gevoel geeft.

Overall oordeel


Een échte ASICS schoen. Betrouwbaar, kwalitatief goed en duurzaam. Geeft veel stabiliteit en voelt niet zwaar aan de voet.