De ASICS METARACER is de nieuwste hardloopschoen in de collectie van ASICS. Belangrijkste doel bij het ontwerp van deze schoen is een schoen te ontwikkelen die finishing speed levert. De schoen heeft dan ook een specifiek zooldesign wat hardlopers in staat stelt meer kilometers te maken met minder inspanning en is gemaakt voor die hardlopers die het maximale willen halen uit hun race. Een carbon plaat kan in deze schoen dan natuurlijk niet ontbreken.

Tester


Mark Driessen (49 jaar), voorvoetlander, traint 4-5x per week, favoriete afstand is de Marathon. Mark is trotse eigenaar van Run2Day Venlo.


Algemeen


De ASICS MetaRacer heeft mij, van alle schoenen met een carbon plaat, het meeste verbaasd. Hij is zo licht, omsluit de voet fantastisch en geeft je direct bij het aantrekken een race gevoel. De hele hype rondom schoenen met een carbon plaat barst natuurlijk uit z’n voegen en wij krijgen dan ook vaak de vraag welke nu het beste is. Ik vind dat je de ASICS Metaracer op gelijke hoogte mag zetten met de VaporFly Next% en de Saucony Endorphin Pro.

ASICS Metaracer

Pasvorm & comfort


De pasvorm is echt subliem. De MetaRacer omsluit de voet heel mooi en geeft toch lekker veel ruimte aan de voorvoet. De schoen ademt erg goed en voelt licht aan. Dit is echt de pasvorm die je zoekt bij een wedstrijdschoen.


Demping


De schoen is echt gemaakt voor een voorvoetlander zoals ik. Als je er een wat langzamere run mee doet geeft ie vrij veel comfort in de voorvoet. De schoen zorgt ervoor dat je mooi rond gaat lopen. Zodra je harder gaat lopen voel je dat de carbon plaat zijn werk gaat doen en word je heerlijk vooruit gestuwd.

 Shop ASICS Metaracer

 

Stabiliteit & flexibiliteit


Voor deze schoen moet je in mijn beleving wel echt een neutrale voorvoetlander zijn, dan komt de schoen het best tot zijn recht. De schoen beweegt heel erg lekker met de voet mee met name omdat hij echt als een sok om je voet aanvoelt.

Design


Zeg nou zelf, dit racemonster is toch super vet! Dat kleine windgaatje in de neus maakt het helemaal af, maar of ik dat nu echt in de functionaliteit gemerkt heb dat kan ik op dit moment niet zeggen. De schoen heb ik getest tijdens de weken van extreme hitte. Vooral het goed ademende bovenwerk doet met deze temperaturen zijn werk erg goed.

Overall oordeel


De ASICS Metaracer is een fantastische schoen en doet zijn naam eer aan, het is een echte racer. Geschikt voor op de baan, maar ook voor een snelle 5 of 10 km op de weg. Overigens, zou ik er gerust een marathon op kunnen lopen, uiteraard met de bedoeling mijn PR te crushen.