De ASICS Novablast hardloopschoen is een nieuwe hardloopschoen binnen de hardloopcollectie van ASICS in het snellere segment. De Novablast past helemaal in deze tijd; veerkrachtig (bouncy), lichtgewicht en responsief.

De Novablast tussenzool is voorzien van een nieuw materiaal. Fytefoam Blast. Hiermee is het ASICS gelukt een der meest bouncy foams te creëren binnen de runningmarkt. Dat geeft lopen op de Novablast een energieker en responsiever gevoel. De zool van de Novablast zorgt voor een trampoline-effect en voor voortstuwing gedurende langere runs. De opvallend hoge zool bij de hiel (32mm) geeft je meer comfort gedurende je runs. Dit in combinatie met de 10mm drop zorgt ervoor dat de schoen makkelijk afwikkelt. De AHAR rubber slijtzool geeft grip en is slijtvaster dan vergelijkbare materialen.

Tester


Mark Driessen (49 jaar), voorvoetlander, traint 4-5x per week, favoriete afstand is de Marathon. Mark is bij Run2Day werkzaam als Eigenaar van Run2day Venlo en loopt voor het eerst op de ASICS Novablast.


Pasvorm & comfort


De pasvorm en comfort van ASICS Novablast zijn goed te noemen. Je zit wat dieper in de schoen waardoor deze lekker “aan” zit en heeft genoeg breedte in de voorvoet. De schoen voelt comfortabel aan.

ASICS Novablast

Demping


De demping is zacht en reactief tegelijkertijd, hij geeft echt een trampoline effect. Ik zet deze schoen echt in als een lange duurloopschoen die mij net ff wat extra’s meegeeft. Doordat de schoen zowel zacht is en energie terug geeft blijven de benen fris tijdens het hardlopen. Alsof ze minder snel moe worden.


Stabiliteit & flexibiliteit


De Novablast is lekker licht. Qua stabiliteit moet je echt een neutrale loop hebben. Je moet er echt even een loopanalyse op loslaten om te zien of de schoen voor je geschikt is. En als dit dan het geval is dan heb je er een fijne duurloopschoen bij die je het lopen een beetje makkelijker maakt.

 Shop ASICS Novablast

 
Design


De dikke gekleurde zool en de felle veters geven je echt de looks van “wow, wat heb jij voor een vette schoenen aan”. Ik vind ze gaaf.

Overall oordeel


Voor mij is de Novablast een heerlijke duurloopschoen waar ik mee gezien mag worden tijdens het hardlopen. Overigens heeft de slijtzool erg goede grip en is heel duurzaam.