Jouw zoektocht voor een comfortabele en lichte hardloopschoen zit erop. Deze snelle tempo day schoen doet zijn naam eer aan en zal jou helpen je snelle trainingen & wedstrijden naar een hoger niveau te tillen. Met 230 gr en 8mm drop (hak naar teen zoolhoogte) concurreert deze schoen met de Nike Pegasus Turbo 2, Nike Zoom Streak, adidas Ultraboost PB en de nieuwe Saucony Endorphin.

Tester:

Norbert van Hoof (32) neutrale middenafstandsloper is heel erg tevreden over de Brooks Hyperion Tempo. Hij was al langer opzoek naar een vervanger voor zijn Nike Pegasus Turbo 2. Hij zocht een lichte maar comfortabele hardloopschoen voor zijn snellere (baan)trainingen. Na een lange zoektocht kwam hij bij Run2day en de Brooks Hyperion Tempo uit.

Testperiode:

- 9km op 4:15 p/km met een cadans van 175 stappen per minuut
- 14km op 4:06 p/km met 3km warming up, 6x1000, 4km cooldown, cadans 174 stappen per minuut.
- 80’ min. duurloop

Review Brooks Hyperion Tempo

 

Pasvorm & comfort


Als je de schoen aantrekt, verbaasd de schoen direct door zijn eenvoud. Er is voldoende teenruimte, de overlay is voorzien van veel ventilatie en door het materiaal is de schoen goed schoon te houden. De voering en hak voelen zacht aan, de tong is kort & stevig en knelt hierdoor niet bij stevig strikken van de schoen. Het strikken van de schoen is even wennen door de elastische veters, maar na 2x strikken heb je het door en ervaar je de goede lockdown en pasvorm waardoor de Brooks Hyperion Tempo je een extra boost geeft om te gaan hardlopen!

Demping


De reactieve demping is te danken aan het DNA Flash materiaal in de zool, wat ook gebruikt wordt in Brooks eigen concurrent de Hyperion Elite 2. Dit materiaal is zacht, maar geeft je net dat duwtje in de rug wat zorgt voor een glimlach tijdens je snelle runs. Tijdens mijn intervaltraining merkte ik dat het extra profiel op de voorvoet en hak net dat beetje meer grip en veiligheid geven tijdens versnellingen en in snelle bochten.

Design


De Hyperion Tempo ziet er snel uit en is met zijn flitsende kleur Grey/Black/Nightlife goed zichtbaar tijdens donkere dagen en daarbij een nekkendraaier voor andere hardlopers.

Overall oordeel


De Brooks Hyperion Tempo is met zijn zachtere landing & 8mm drop voor de neutrale loper met voor/midvoetlanding & sterke enkels. Ook helpt de Hyperion Tempo je tijdens je runs een hogere cadans voor langere tijd aan te houden. Deze schoen is niet te adviseren aan de loper die stabiliteit nodig heeft om pronatie te voorkomen.

Shop Brooks Hyperion Tempo