De Brooks Launch GTS is nieuw in de range van Brooks en geldt als vervanger van de Ravenna. De Launch GTS is een responsieve snelle trainingsschoen die licht is in gewicht. De GTS versie is de support versie van de neutrale Launch (die al langer op de markt is).

Ben je opzoek naar een stabiele lichte hardloopschoen dan is de Brooks Launch GTS wellicht een hardloopschoen voor jou. De Launch GTS 8 is lichter en zachter dan zijn voorgangers en bedoeld voor korte tot middenlange afstanden. 

Tester:

Ingrid van Dijk, overpronerende loper, heeft de Brooks Launch GTS 8 getest. Traint meer dan 4x per week voor de marathon.

Brooks Launch GTS 8


Testperiode


- Korte duurloop van 8 km
- Tempoloop van 52 min (10km)
- Lange duurloop van 18 km

Algemeen


Sinds 3 jaar loop ik nu hard. In het begin op een goedkopere hardloopschoen van een grote sportwinkel. Echter toen ik vrij vlug te kampen had met een blessure aan mijn enkel zag ik in dat degelijk schoeisel van belang is. Ik bezocht een hardloopwinkel in de buurt en liet een loopanalyse afnemen. Daar kwam ik erachter dat ik een overpronerende loper ben. Het merk Brooks kwam bij mij als beste uit de test en sinds dat ik investeer in goede hardloopschoenen heb ik geen last meer gehad van blessures en dat terwijl ik meestal rond de 70 km hardloop in de week. Inmiddels heb ik daarom ook zo’n 8 verschillende paar Brooks hardloopschoenen van de Brooks Adrenaline, de Brooks Ravenna, voor trailen de Brooks Cascadia en nu ook de Brooks Launch GTS 8. Want ik RUN altijd HAPPY met Brooks!

Pasvorm & comfort


Ook bij deze schoenen, de Launch GTS 8, merk ik dat de pasvorm en het comfort weer erg goed is. De schoen trekt makkelijk aan. Heeft een fijn zacht binnenwerk waardoor deze extra comfort geeft bij het dragen. Bij de hiel is de schoen verstevigd wat extra stabiliteit geeft een een prettig gevoel.

Demping


De demping van de Brooks Launch GTS 8 is ook erg goed. Tijdens de tempoloop merkte ik dat ik door de goede demping geen zware voeten kreeg. Ik had echt het gevoel dat ik erg hard liep en toch heel zacht landde! Dit terwijl mijn cadans flink verhoogd werd. Tijdens de lange duurloop van 18 km werden mijn voeten niet vermoeid door het dragen.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen geeft een prima stabiliteit. Door de guiderails aan de zijkant voor de overpronerende loper heb je echt het gevoel dat je ondersteund wordt. Deze zorgen voor een stabiel gevoel. Ook de verstevigde hiel voelt er prettig aan. Verder is de schoenzool flexibel op de juiste plaats wat ervoor zorgt dat je op een prettige manier af kan zetten.

Design


Ook deze schoenen hebben weer een erg mooi en slank design wat erg vrouwelijk overkomt. Ook het kleurgebruik en de stevige veters zorgen voor een mooie toevoeging aan deze fijne schoen.

Overall oordeel


Wat een fijne hardloopschoen! Ik was sowieso al erg fan van Brooks maar dit type, de Launch GTS 8, voeg ik daar zeker aan toe. Door een fijne schoen waar je op kan bouwen in stabiliteit, flexibiliteit en demping loop je fijner en kon ik nog meer genieten van alle loopjes in opbouw naar een marathon. Ik ga nog veel plezier beleven met de fijne schoenen!

Shop Brooks Launch GTS 8