De HOKA Bondi X is een hardloopschoen met carbonplaat geschikt voor neutrale hardlopers. De Bondi X heeft maximale demping, is comfortabel en geschikt voor zowel korte als lange afstanden.

Tester:

Andrea Bovolo heeft de HOKA Bondi X getest. Andrea is een overproneerder, traint 3-4 keer per week en heeft als hardloopdoel een halve marathon te lopen.

HOKA ONE ONE Bondi X


Testperiode


Easy run, lange easy run en een tempo training.

Algemeen


Ik ben Andrea en ik loop de halve marathon, ik houd van schoenen en technologie en ik ben altijd aan het zoeken naar de volgende schoen die mij gaat helpen om sneller en langer door te gaan. Met deze nieuwe Bondi X heb ik de perfecte combinatie tussen snelheid en stabiliteit gevonden.

Pasvorm & comfort


Heel confortabel en met een passvorm breder dan een classieke HOKA. De harde heelcup is lekker zacht and goed gevormd.

Demping


HOKA Bondi is het maximale demping model van HOKA, in deze versie met carbon krijg je de extra stabiliteit van de carbon plaat plus het comfort van de Bondi. Perfect voor lange afstanden op asfalt. Het gevoel is een zachte landing met een goede transitie naar de voorvoet, niet te zacht (zoals een marshmallow) dankzij de carbon in de zool.

Stabiliteit & flexibiliteit


Heel goede stabiliteit gegeven door de carbon plaat, ik ben een overproneerder, maar met deze schoen krijg ik genoeg stabiliteit. Ik vind dat deze schoenen een goede optie zijn voor mensen die een schoen zoeken met carbon voor een wedstrijd, die de klasieke wedstrijdschoenen niet stabiel genoeg vinden.

Design


Ik vind het personlijk een super toffe schoen, met lange hak en geweldige kleuren!

Overall oordeel


Ik heb mijn lange afstand schoen gevonden! Het is een mix tussen comfort en lichtheid, de pasvorm is comfortabel en je kan kilometers lopen met het gevoel dat je aan het vliegen bent. Het is een perfecte combinatie en een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe schoen voor een lange wedstrijd!

HOKA ONE ONE Bondi X