De HOKA ONE ONE Clifton Edge is een neutrale hardloopschoen. De hardloopschoenen van HOKA ONE ONE onderscheiden zich door de maximale demping en licht in gewicht. Bij de nieuwe Clifton Edge is dit weer het geval. Dit is misschien wel je soepelste hardloopbeleving op de weg. Maximale demping en een minimaal gewicht worden perfect gecombineerd.

Wat direct opvalt aan de schoen is de verlengde hiel. Hierdoor biedt de Clifton Edge een vloeiend en zacht hielcontact. Dit maakt de schoen uitermate geschikt voor haklanders. De verlengde hiel, die iets weg heeft van een bumper, vangt de schokken op bij de haklanding. De Edge is het eerste model dat met een nieuw, extreem veerkrachtig, schuim in de tussenzool is afgewerkt. De wijd-uitlopende zool zorgt ervoor dat de schoen op een brede basis staat. Hierdoor is de schoen erg stabiel.

Tester


Mark Driessen (49 jaar), voorvoetlander, traint 4-5x per week, favoriete afstand is de Marathon. Mark is bij Run2Day werkzaam als Eigenaar van Run2day Venlo en loopt voor het eerst op HOKA ONE ONE Clifton Edge.


Algemeen


Ondanks het feit dat deze schoen het beste tot zijn recht komt bij een haklanding wilde ik hem toch proberen. Het gave uiterlijk met de verlengde hiel en het nieuwe dempingsmateriaal maakte mij nieuwsgierig. Daarnaast test ik graag nieuwe modellen zodat ik ook weet wat ik aan de klanten adviseer.

HOKA ONE ONE Clifton Edge

Pasvorm & comfort


De pasvorm en comfort van de Clifton Edge is prettig. Omdat hij niet zoveel volume in het bovenwerk heeft als de normale Clifton 7 sluit deze heerlijk aan rond mijn voeten.


Demping


De demping is lekker stevig, ondanks dat de dikke zool meer zachtheid zou vermoeden. Daardoor kun je er ook lekker reactief op lopen maar geeft ook voldoende demping voor de wat langere runs.

 Shop HOKA ONE ONE Clifton Edge

 

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen is fantastisch stabiel. Doordat de schoen een brede tussenzool heeft neemt ook de stabiliteit toe. De afwikkeling van de voet tijdens het lopen lijkt eerst wat stroef te gaan maar dat lijkt alleen maar zo doordat de schoen juist heel stabiel is en een rechte zool heeft. Ik ben tegen mijn natuurlijke looppatroon ingegaan en even goed de haklanding uitgevoerd en dan merk je dat de achterbumper echt zijn werk doet. Deze vangt de haklanding heel fijn op en zorgt ervoor dat je van midvoet naar de grote teen afrolt.

Design


Het design van de Clifton Edge is opmerkelijk, je hebt hiermee geen alledaagse schoen te pakken. De witte versie met de roze/oranje zool is mijn favoriet, ik hou wel van een uitgesproken kleur.

Overall oordeel


De Clifton Edge is een mooie toevoeging aan het HOKA gamma. Weet je niet zo goed wat je ervan moet vinden, dan moet je hem echt eens komen voelen.