De Mizuno Wave Horizon 6 is een allround hardloopschoen voor op de weg voor hardlopers die ondersteuning zoeken tegen overpronatie. Het is de support variant van de bekende Mizuno Wave Sky. In vergelijking met de vorige versies blijft dit model gelijk als het gaat om de stabiele support die hij levert, en blijft hij goed geschikt om er korte tot je langste duurlopen op te doen.

De belangrijkste verschillen die we vanaf deze upgrade zien zijn als volgt: De schoen is vanaf nu uitgerust met Mizuno ENERZY CORE foam in de middenzool, wat hem extra zacht en bouncy maakt. Ook in energie teruggave levert dat weer een stukje winst op.

Mizuno Wave Horizon 6

Gewicht en heeldrop


Meer winst vinden we in het feit dat er ook een klein beetje van het gewicht is afgesnoept. Voortbewegen zal daardoor wat gemakkelijker gaan. Daarnaast is de heeldrop 2 mm lager, van 10 naar 8 mm. Heeldrop is het verschil in zooldikte tussen de hak en de teen. Die lagere drop om een soepeler afwikkeling te bewerkstelligen.

Bovenwerk


Minder in het oog springende aanpassingen zitten in het bovenwerk. Dit bestaat uit een goed ademend, maar wat elastischer materiaal, dat tegelijk een goede ondersteuning geeft.

Al met al is er met deze solide schoen een mooie blend ontstaan tussen zachtheid en stabiliteit.

Shop Mizuno Wave Horizon 6       

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 270 gram
Gewicht heren: 330 gram