De Mizuno Wave Inspire 17 is een allround hardloopschoen voor de loper die ondersteuning nodig heeft tegen overmatige pronatie. Inmiddels is dit alweer versie 17 van een schoen die nog steeds populair is bij een grote groep lopers. De schoen is, volgens Japans gebruik, verbeterd op detail en zal ook nu weer door veel hardlopers gewaardeerd worden.

De Mizuno Wave Inspire 17 zal de Inspire aanhangers ook nu niet teleurstellen. Het is een heerlijke schoen voor lopers die op zoek zijn naar een lichte vorm van support en stabiliteit in combinatie met comfort en responsieve demping. Daarnaast zijn de looks van de schoen duidelijk verbeterd.

Tester:

Jordy Hindriks (39), voorvoet- midvoetlander, traint 3-4x per week, favoriete afstand is de 21km. Jordy is werkzaam bij Run2Day als Sales- en marketingmanager.

Mizuno Wave Inspire 17

Algemeen


Deze Mizuno Wave Inspire 17 is qua looks een schoen zoals we mogen verwachten van Mizuno. Redelijk traditioneel qua looks maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Het is een hardloopschoen en ik hoef er niet de show mee te stelen op een feestje.

Pasvorm & comfort


De pasvorm en comfort van de Mizuno Wave Inspire 17 zijn uitstekend. Lekker slank qua pasvorm. Zelf heb ik een normale breedte qua voeten. Het sluit goed aan om de voet. Rondom de enkel vind ik persoonlijk dat het iets minder pluche mag zijn. Ik houd er wel van dat een schoen wat directer op de huid aanvoelt.

De schoen zit onder alle weersomstandigheden prettig. Bij droog weer ademt het goed zodat de voet niet oververhit raakt maar tegelijkertijd zul je geen natte voeten krijgen als het een beetje regent.

Demping


De demping is toch net iets anders dan je van Mizuno gewend bent. De traditionele waveplaat zit er nog steeds in en dat is denk ik fijn voor de lopers die altijd Mizuno lopen. Wel is met de nieuwe Enerzy tussenzool de demping fijner geworden. Een stuk zachter zonder dat de schoen minder stabiel is.

Stabiliteit & flexibiliteit


Zelf heb ik een redelijk neutrale loop maar kan ik als ik vermoeid raak bij langere afstanden iets overproneren. De Inspire 17 vind ik geschikt om dan op te lopen. Ik ervaar dan genoeg steun op het moment dat ik dat nodig heb. Daarnaast heb ik het gevoel naarmate de afstand langer wordt en ik meer naar een haklanding neig te gaan ik een fijne demping ervaar. Dat komt door het nieuwe Enerzy tussenzoolmateriaal. Dit voelt zachter aan dan het materiaal dat voorheen in de tussenzool van de Inspire zat.

Design


Het design is wat we van Mizuno mogen verwachten! Een traditioneel design. Je kunt je afvragen of hier nu veel aan veranderd moet worden of niet. Voor mezelf vind ik een goede kleur fijn maar zie ik zelf de schoen niet tijdens het lopen en kan het mij niet heel veel schelen wat anderen van de kleur vinden.

Overall oordeel


Voor mij is de Mizuno Wave Inspire een lekkere hardloopschoen die ik draag bij afstanden boven de 15km. Boven die afstand wil ik wat meer stabiliteit. Met name het nieuwe tussenzoolmateriaal Enerzy vind ik een goede update/upgrade van de nieuwe Inspire 17.

Shop Mizuno Wave Inspire 17