De Mizuno Wave Rider 24 hardloopschoenen zijn vernieuwd. Ga jij voor een schoen die je meer energie teruggeeft? Dan is deze nieuwe versie van de Wave Rider geschikt voor jou.

De grootste aanpassing is het gebruik van het nieuwe Mizuno Enerzy materiaal in de tussenzool. De tussenzool geeft je een zeer hoog comfort met nog meer demping. Het is 17% zachter en 15% meer bouncy dan het U4ic materiaal wat voorheen gebruikt werd.

Tester


Jelle Lugten (29 jaar), middenvoetlander, traint 4-5x per week, triatleet met ook ervaring in marathons. Jelle is winkelmedewerker in Utrecht.


Algemeen

De Wave Rider 24 is een schoen waarin je zelf echt goed het gevoel en contact met de ondergrond houdt. Dit directe gevoel, vooral bij de afzet, zorgt ervoor dat mijn lichaam ook actief reageert. Dit betekent voor mij dat mijn techniek goed blijft en ik ook meteen voel als iets niet lekker gaat. Omdat ik een middenvoetlander ben heb ik ook gevoeld wat een haklanding doet en ik merk dat deze mij verrast ten opzicht van de directe voorvoet, de hak is in verhouding namelijk erg comfortabel. Kortom, voor mij een heerlijke schoen voor alle afstanden die je bewust maakt van je eigen techniek.

 

Mizuno wave rider 24

Pasvorm & comfort


De pasvorm is goed. De heelcap sluit goed om de hak wat schuiven uitsluit. Ik heb eendenvoeten dus voor mij is schoen in de punt net iets te smal, ik heb het dan echt over het laatste stukje waardoor mijn kleine teen meer ruimte behoeft. De schoen ademt goed en voelt licht aan.


Demping


De schoen is echt geschikt voor een heel allround gebruik. De voorvoet is lekker direct en de hak biedt een goede demping die niet teveel is, waardoor ik mijn techniek niet verlies. De afwikkeling van hak maar voorvoet moet echt vanuit je eigen lijf komen, waar je bij sommige schoenen tegenwoordig heel goed begeleidt wordt in de afwikkeling, doet deze dat niet. Voor mij betekent dit weer een positieve controle over je eigen techniek in de schoen.

 Shop Mizuno wave rider 24

 

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen heeft een interessante balans tussen de stevigheid/comfort in de hak en de directe afzet aan de voorkant. Deze balans zorgt voor de veelzijdigheid van de schoen waarin deze dus voor alle doeleinden goed te gebruiken is.

Design


De Wave rider 24 ziet er voor zijn veelzijdigheid super slank en snel uit. Het bovenwerk en de kleurencombinaties stralen kracht uit en laten zien dat je het hardlopen serieus neemt.

Overall oordeel


De Wave rider 24 is in zijn veelzijdigheid een unieke schoen die je als hardloper een hardloper laat zijn en blijven! De schoen geeft stevigheid en comfort en ontneemt niks van jouw loopstijl. Persoonlijk zou ik hem gebruiken voor een training of wedstrijd tot 15km.