De Mizuno Wave Rider NEO is een nieuwe hardloopschoen in het Run2Day assortiment. Ga jij voor een schoen die je meer energie teruggeeft? Dan is deze nieuwe versie van de Wave Rider geschikt voor jou. De grootste aanpassing is het gebruik van het nieuwe Mizuno Enerzy materiaal in de tussenzool. De tussenzool geeft je een zeer hoog comfort met nog meer demping. Het is 17% zachter en 15% meer bouncy dan het U4ic materiaal wat voorheen gebruikt werd.

Tester:

Vincent de Jong (31), neutrale loper, heeft met veel plezier de Mizuno Wave Rider Neo getest. Woont op het prachtige eiland Marken en werkt in de filialen van Run2Day Amsterdam.

Algemeen

De Mizuno Wave Rider Neo is een uniek werkje van onze Japanse vrienden. Mizuno staat bekend om de stabiele contrefort en de wave plaat in de schoen. Je kunt ze neerzetten als een betrouwbare en conventionele loopschoen. Met de Wave Rider Neo slaan ze een nieuwe weg in. Ik zal je vertellen over mijn ervaringen.

 

mizuno wave rider neo


Test


Ik heb de Mizuno Wave Rider Neo uitgebreid getest tijdens 3 specifieke trainingen.

Training I: 10 x 1’ met een cadans van 180 stappen per minuut. P = 1’

Training II: 8 x 4’ in zone 3. P = 2’

Training III: Lange duurloop van 90’

 


Pasvorm & comfort


De schoen zit echt als een sokje om je voet en sluit direct aan. Het geeft een vrij gevoel en toch merk je nog altijd de stabiele hak zoals je dat gewend bent van Mizuno. Ik kreeg meteen zin om te gaan lopen!

Demping


Met de nieuwe dempingstechnologie, Mizuno Enerzy, is de schoen meer inzetbaar als een allround hardloopschoen. Tijdens mijn trainingen kon ik hoge tempo’s met een cadans van 180 goed afwisselen met rustigere tempo’s om bijvoorbeeld mijn lange duurloop met succes af te ronden.

De nieuwe demping was goed merkbaar tijdens mijn lange duurloop. Het gaf mij een comfortabel en veilig gevoel. Zeker wanneer je op de hak landt krijg je voldoende demping. In de voorvoet is demping minder aanwezig. Dit was eerst even wennen, maar daardoor kon ik wel makkelijk mijn tempo’s lopen.

shop mizuno wave rider neo

Stabiliteit & flexibiliteit


Door een verandering in de Wave plaat is de schoen een stuk soepeler geworden. Dit maakt de schoen nu ook meer geschikt voor een midvoetlander. Zelf had ik in het verleden moeite met Mizuno modellen, doordat ze meer de nadruk legde op een haklanding. De schoen wikkelt nu beter af van midvoet naar hak en dat maakt de schoen nu breder inzetbaar. Voor de haklander blijft Mizuno nog steeds een heerlijke schoen!

Design


De Wave Rider Neo is mooi te zien. De schoen ziet er snel en stabiel uit die jou van heel veel snelle en zware kilometers zal laten genieten!

Overall oordeel


Mizuno heeft de Wave Rider niet voor niets “Neo” genoemd. Er zitten veel nieuwe kenmerken in de schoen verwerkt. De Enerzy demping en de vernieuwde wave plaat maakt de schoen breder inzetbaar voor verschillende loopstijlen en trainingen. Daarnaast zit het sokmodel als gegoten en wil je meteen van start om lekker te lopen!