De Mizuno Wave Rider NEO is een evolutie van de welbekende Mizuno Wave Rider. Ga jij voor een schoen die je meer energie teruggeeft? Dan is deze nieuwe versie van de Wave Rider geschikt voor jou. De grootste aanpassing is het gebruik van het nieuwe Mizuno Enerzy materiaal in de tussenzool. De tussenzool geeft je een zeer hoog comfort met nog meer demping. Het is 17% zachter en 15% meer bouncy dan het U4ic materiaal wat voorheen gebruikt werd.

Tester:

Jelle Koerselman, voorvoet- midvoetlander, heeft met veel plezier de Mizuno Wave Rider Neo getest. Traint meer dan 4x in de week en gaat voor een snellere tijd op de marathonafstand.

 

Mizuno Wave Rider Neo


Testperiode


Ik heb de Mizuno Wave Rider Neo uitgebreid getest tijdens 3 specifieke trainingen.

Training I: Korte duurloop van 10 km
Training II: Tempotraining van 10 km
Training III: Lange duurloop van 21,1 km

Ik heb een lange duurloop van 21,1 km gelopen door de polder. De tweede training op deze schoenen was een tempoloopje van 10 km en tenslotte heb ik ook een korte duurloop gelopen van 10 km. Alle zijn gelopen op verharde ondergrond.

Algemeen


De Wave Rider Neo is een schoen die uitnodigt om snel op te lopen door zijn looks en door de responsieve demping. Verder heeft de schoen met name onder de voorvoet zeer goede grip en een heerlijk comfortabele demping. De sokconstructie (geen losse tong) zorgt dat de schoen je voet goed omsluit en als gegoten zit.

Pasvorm & comfort


Ik vind de Wave Rider Neo een schoen die heerlijk je voet omsluit door de sokconstructie (geen losse tong) en er zijn geen vervelende naden of andere factoren die irriteren. Ik vind hem dus heerlijk zitten wat de pasvorm betreft. Voor mensen met een wat bredere voet is ie misschien wat aan de smalle kant. Verder is hij ook wat de demping betreft heel comfortabel. Genoeg demping ook onder de voorvoet zonder "zompig" te voelen.

Demping


De demping is meer dan gemiddeld en ook onder de voorvoet goed aanwezig. Het blijft echter heel responsief aanvoelen en geeft een comfortabel gevoel. Zeer geschikt dus ook voor langere duurlopen. Het geeft een zeker gevoel dat die km's lekker mogen wegtikken, dat zit wel snor daar beneden.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen is flexibel wat betreft het gevoel onder het lopen. Ik heb niet het idee dat mijn voet zich anders moet gedragen door de schoen. Ik loop zoals ik dat wil en de schoen geeft mij de juiste ondersteuning en demping. Verder is hij behoorlijk stabiel en ook dat geeft mij een gevoel van zekerheid.

Design


De schoen heeft een strakke uitstraling en de looks maken dat ik zin krijg er een stuk op te gaan lopen als ik ze zie staan.

Overall oordeel


Ik ben zeer positief over de Mizuno Wave Rider Neo. Hij is comfortabel zowel wat betreft de pasvorm als de demping. Hij nodigt uit tot het maken van snelle km's door zijn looks de responsieve demping en de goede grip. Maar ook langere duurlopen en loopjes op lagere tempo's zijn geen probleem. Ook dan lopen ze heerlijk. In de bochten is het fijn dat ie zo lekker om je voet zit en goede grip heeft. Het is gewoon een schoen die me met een zeker gevoel op pad laat gaan en waar ik blij van wordt. Ik heb er een nieuwe favoriet bij.

Shop Mizuno Wave Rider Neo