Nieuw bij Run2Day, de Mizuno Wave Skyrise Ceizer limited editie. Deze hardloopschoenen zijn in een collab met kunstenaar Pieter Ceizer ontworpen.

Ieder jaar maakt Mizuno een limited editie ten tijde van de Amsterdam marathon. Ondanks het niet doorgaan van de Amsterdam marathon is er ook dit jaar een limited editie ontworpen door kunstenaar Pieter Ceizer, die zijn roots heeft in Amsterdam. Gebruik van levendige kleuren is zijn handelsmerk. Leuke en verrassende details kenmerken de schoen.

De Mizuno Wave Skyrise Ceizer is een relatief nieuwe schoen uit “de stal” van Mizuno en kan gezien worden als de opvolger van de Ultima. Een neutrale schoen die in tegenstelling tot vorige modellen van Mizuno niet voorzien is van een kunststof Wave plaat maar een Wave foam.

Tester:

Jordy Hindriks (39), voorvoet- midvoetlander, traint 3-4x per week, favoriete afstand is de 21km.

Jordy is werkzaam bij Run2Day als Sales- en marketingmanager.

Algemeen


Deze Mizuno Wave Skyrise Ceizer is echt een super mooie schoen om te zien. Geweldige kleurencobinatie en kan zo door voor een sneaker.


Pasvorm & comfort


De pasvorm en comfort van de Skyrise zijn uitstekend. Het sluit goed aan om de voet. Rondom de enkel vind ik persoonlijk dat het iets minder pluche mag zijn. Ik houd er wel van dat een schoen wat directer op de huid aanvoelt. 

De schoen zit onder alle weersomstandigheden prettig. Bij hitte ademt het goed zodat de voet niet oververhit raakt maar tegelijkertijd zul geen natte voeten krijgen als het een beetje regent.

Demping


De demping is toch anders dan je van Mizuno gewend bent. De traditionele waveplaat die altijd goed zichtbaar is, is op een andere manier verwerkt namelijk met Wave foam. De Skyrise is dan ook wat zachter wat bij langere afstanden erg prettig is.

Stabiliteit & flexibiliteit


Zelf heb ik een neutrale loop maar ik merk dat de Skyrise mij net wat minder stabiliteit geeft dan bijvoorbeeld de Rider 24. Ik heb het gevoel naarmate de afstand langer wordt en ik meer naar een haklanding neig te gaan de schoen mij net niet dat beetje stabiliteit geeft wat ik soms wel kan gebruiken.

Design


Het design is echt super! De schoen is met het oog op de TCS Amsterdam marathon ontworpen, maar dat valt niet heel erg op. Geen schreeuwende marathon uitingen maar wel een heel opvallende schoen. Wat betreft het design heb ik dan ook alleen maar positieve opmerkingen gekregen en die krijg je niet vaak bij een paar hardloopschoenen.