Hi, wij zijn Lizzy en Maud. Nee, we zijn geen tweeling, wel zussen. Beide fan van New Balance 880, dus heel leuk dat we onze loop ervaring met jullie mogen delen.

New Balance Fresh Foam x 880V12

Uitgevoerde trainingen


Lizzy is een fanatieke hardloopster. Loopt zo’n 50 km in de week opgesplitst in 4 trainingen. 1 interval training, een lange duurloop, een rustige loop van een uur en nog een training met wat langere tempoblokken. Maud daar in tegen ramt liever met haar stick tegen een hockeybal (snappen jullie dat?) en loopt daarnaast zo’n twee keer per week hard om haar conditie en uithoudingsvermogen op pijl te houden. We hebben beide de schoenen getest in verschillende trainingen.

Pasvorm en comfort


Lizzy heeft een vrij grote collectie hardloopschoenen en vindt eigenlijk alles wel lekker zitten, Maud daar in tegen moet het doen met dit paar en is daar ERG over te spreken. Maud heeft namelijk een soort uitstekende knokkel aan de zijkant van haar voet waardoor het lastig is om schoenen te vinden die lekker zitten. Normaal moet ze schoenen echt wel even inlopen totdat ze eraan gewend is, maar bij deze schoenen was dat niet het geval. Meteen, bam, goed. Wat ze zo fijn vindt is dat alles rondom je voet wordt opgevuld door de schoen. Het materiaal is zacht, flexibel, niet stug, het knelt niet en ondanks dat dit een maat groter is dan haar normale schoenen voelt het niet als een zee van schuifruimte. Poh… klinkt als een stukje hemel aan de voeten.

New Balance Fresh Foam x 880v12

Demping


Over de hemel gesproken? Deze demping is fantastisch, wij vliegen over het asfalt joh. De schoen is heel licht en luchtig, zeker in vergelijking met een hockey schoen. Door de zachte demping voelt het alsof je op kussentjes loopt en dat is ook te merken aan de belasting op je knieën (geen pijntjes). De zool is niet mega dik, waardoor je wel nog het gevoel hebt van contact met het afvalt. Lizzy is niet zo’n fan van een schoen met veel demping, maar voor de duurlopen vindt ze het heerlijk. Juist door al dat comfort ontstaat er vanzelf meer ontspanning. Voor een interval training is de schoen in haar optiek net wat te dempend. Daar is Maud het dan weer niet mee eens. Maud doet eigenlijk al genoeg intervallen op het hockey veld maar heeft af en toe heel veel energie wat er uit moet. Over het algemeen rent ze daarom veel te hard en op deze schoenen lijkt dat nog makkelijker te gaan. Of dat verstandig is? Lizzy zegt van niet. Juist door ook heel rustig te lopen wordt je conditie, belastbaarheid en uithoudingsvermogen beter. Aan de schoen ligt het in ieder geval niet ;)

Stabiliteit en Flexibiliteit


Deze schoen is voor een neutrale schoen best stabiel. Wij hebben beide niet de sterkste enkels, maar doordat de schoen zo lekker aansluit wordt de voetboog mooi opgevuld. De zool is flexibel en dat is fijn om een natuurlijke loopstijl aan te houden, voor onze middenvoetslanding hebben we ook niet veel sturing nodig. Er zit een zool onder met veel profiel, fijn voor een bosloopje of wanneer het asfalt onder water staat.

Design


Dit laten we over aan onze Fashion Queen Maud. Want ja, deze schoen is natuurlijk helemaal mode proef. Die felle kleuren op dat donkerblauwe doen het hem gewoon. Ook nog prima te combineren onder een fel gekleurd pak met een crop top. Lizzy kijkt vooral vanuit een grafisch oogpunt. De plaatsing van de letters N en B ziet er strak uit.

Overall oordeel


Zijn deze schoenen niet al uitverkocht? Dit is zo’n model waar bijna iedere neutrale loper plezier van zal hebben. 

Shop New Balance Fresh Foam x 880v12       

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 256 gram
Gewicht heren: 298gr