De New Balance Fresh Foam X 860v12 hardloopschoenen is gearriveerd. In de 12e editie van deze schoen is het onderstel ongewijzigd en is er sprake van vernieuwing op detail bij het bovenwerk. Niet de meest opzienbarende versieupdate; voortborduren op het succes van versie 11 is het motto.

Tester:

Marjolein heeft de New Balance Fresh Foam x 860v12 getest. Marjolein is Run2Day expert in Amersfoort en traint momenteel voor de marathon in Hamburg.

Graag neem ik je even mee op mijn testrondje met de 12e versie van de 860, het werkpaard van New Balance in de support categorie. Ik draafde ermee op mijn favoriete renbaan: mijn geasfalteerde rondje bos.

Ik val vaak voor snelle modellen met nylon of carbon foefjes, vandaar dat het me soms moeite kost om warm te lopen voor de ‘gewone’ duurloopschoen. Vaak zacht en wat zwaar, voelt fantastisch als je de hond uitlaat maar al dat comfort geeft me soms het gevoel dat ik aan de grond word vast getaped.

De lichte, compacte demping van de 860 leek me een hoopvolle optie voor het vinden van een middenweg.  

De laatste jaren loop ik het vaakst op neutrale hardloopschoenen. Toch heb ik heel wat support schoenen versleten en zie ik me (op video) op sommige schoenen niet perfect neutraal lopen. Dat zie ik ook vaak terug bij onze klanten en sterkt mijn mening dat die grote groep twijfelgevallen niet per definitie een neutrale of een support schoen kiest, maar vooral wat goed voelt.

New Balance fresh foam x 860v12

 

Maar terug naar mijn test ronde.

Omdat ik hoop dat de 860 mijn nieuwe favoriete easy duurloop vriend wordt is dat wat we gingen doen: een rustig rondje rennen. Het aantrekken was al een genoegen, want de tong knuffelzacht en de hielkap weer een klassieke uitvoering na versie 11 met de flexibele voorgevormde rand. Het zachte bovenwerk valt niet te strak en niet te hoog om mijn voeten. Niks meer aan doen. Ik strikte mijn veters, en daarna ging ik op pad.

Dat de zool wat stijf voelt zal een ander afschrikken maar de directere landing die dat veroorzaakt is voor mij dan net het grote pluspunt. Ik kan me dan gewoon gemakkelijker voortbewegen. Toegegeven, het hardlopen gaat sowieso lekker de laatste tijd en ik had zon en wind mee. Maar de 860’s maakten deze positieve experience helemaal af. Ik liep een km of 10 relaxed door het bos en genoot elke km van die compacte zool, stabiele landing en vlotte pasjes die ik ermee kon maken.

Inmiddels heb ik dit proces een aantal keer herhaald en de conclusie is duidelijk: Ik heb mijn middenweg gevonden. Deze schoenen geven me dat ‘Hee, deze weer gevoel!’ als ik ermee op pad ga en dat is de associatie die ik zoek: Een beetje thuiskomen.

 

shop NB 860