De Nike Air Zoom Pegasus is een der meest bekende en iconische hardloopschoenen op de markt in het responsive cushioning segment. De 38e editie is een mooie combinatie van oud en nieuw. Een klassiek bovenwerk met meer ruimte op de voorvoet en het vertrouwde gevoel van eerdere versies. De naden op het bovenwerk geven de schoen een betere pasvorm en een frisse look.

De Nike Air Zoom Pegasus 38 is geschikt voor neutrale hardlopers die opzoek zijn naar een goede trainingsschoen. Licht in gewicht, een fijne pasvorm en een sublieme demping zorgen voor een heerlijke hardloopervaring.

Tester:

Erik Veenstra, voorvoet- midvoetlander, heeft de Nike Air Zoom Pegasus 38 getest. Traint 3-4x per week voor een marathon voor zijn 40e.

Nike Air Zoom Pegasus 38


Testperiode


Interval: 3 km inlopen 4* 1km tempo / 1km rustig / progressief
Duurloop: 17 km rustig tempo
Duurloop: 21.1 Km rustig tempo

Algemeen


De Nike Air Zoom Pegasus 38 is ten opzichte van mijn vorige hardloopschoen, de Pegasus 37, een verdere perfectie van misschien wel de meest populaire hardloopschoen van Nike. Hij voelt iets zachter en comfortabeler aan en toch direct vertrouwd.

Pasvorm & comfort


Wat gelijk op valt ten opzichte van zijn voorganger is de betere pasvorm. Waarbij je bij de 37 nog wel eens het idee had dat de hak niet helemaal lekker aansloot, bij de Pegasus 38 is dit helemaal verholpen en valt de schoen fijner om de hak. Ander verschil is de tong van de schoen, deze is nu gemaakt van zachter materiaal wat het draagcomfort verbeterd. De schoen sluit zich goed om de voet en is verder niet erg aanwezig.

Demping


De demping tijdens het inlopen voelt geweldig, alsof je op de wolken loopt. Bij een rustig duurlooptempo doet de schoen wat hij moet doen en biedt de schoen comfortabele demping. De schoen komt helemaal tot leven als je het tempo op voert. Dit maakt de Pegasus 38 voor mij de perfecte allround hardloopschoen.

Stabiliteit & flexibiliteit


De Pegasus 38 is wat je er van mag verwachten. Als je de Pegasus van Nike gewend bent zul je niet teleurgesteld raken. Door de betere pasvorm om de hak voelt de schoen stabieler zonder dat de schoen heel erg aanwezig is.

banner nike peg 38

Design


Het design van de Pegasus 38 is heel herkenbaar gebleven, de schoen bestaat nu uit een soort duo-tone met kleurverschil tussen de voorvoet en de hak. De swoosh is weer lekker aanwezig zoals je van Nike gewend bent.

Overall oordeel


Al met al is de Nike Air Zoom Pegasus 38 een klassieker, de kleine aanpassingen maken hem beter dan zijn voorganger maar je zult er niet lang voor nodig hebben om aan de schoen gewend te raken. Maar dat is uiteindelijk ook wat je wil.

shop nike peg 38