De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX biedt comfortabele demping. Hij heeft robuuste grip en een verbeterde middenvoetconstructie voor stevige ondersteuning. Het ventilerende, waterdichte bovenwerk houdt je op de been op rotsachtige paden, zelfs wanneer wind en regen je tegen proberen te houden. 

Tester:

Erik Veenstra heeft de Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX getest. Erik is een voorvoet- midvoetlander, traint 3-4 keer per week en heeft als trainingsdoel omvang trailruns te vergroten.

Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX


Testperiode


Bosloop 8 km op verschillende ondergronden zoals modder, bospad en zandgrond.

Algemeen


De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX is een doorontwikkeling van de voorgaande Pegasus Trail modellen. Ten opzichte van de gewone Nike Pegasus Trail 3 is deze uitvoering voorzien van GORE-TEX wat er voor moet zorgen dat je voeten droog blijven maar dat de stof wel blijft ademen. De schoen is duidelijk te herkennen als een trailschoen door het grove profiel en de bescherming op de neus van de schoen.

Pasvorm & comfort


De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX past zoals je gewend bent van Nike. Ten opzichte van de normale Pegasus 38 heeft deze schoen iets meer ruimte rondom de voorvoet. Dit komt het comfort ten goede tijdens het lopen in het bos. De voet heeft zo meer ruimte om de passen te corrigeren. De GORE-TEX uitvoering van de Nike Pegasus Trail 3 heeft rondom de enkel extra flapjes om het water buiten de schoen te houden. Echter door een flinke waterplas blijven je voeten niet 100 procent droog. De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX is een uiterst comfortabele schoen.

Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX

Demping


De demping van de Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX is erg zacht, mede door de Nike Reactfoam. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel op onverhard terrein kunt lopen en dat oneffenheden gedempt worden.

Stabiliteit & flexibiliteit


De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX is een stevige schoen welke een goede stabiliteit geeft. De schoen valt goed om de voeten heen en sluit goed aan. Door de zachte maar robuuste zool is de flexibiliteit van de complete schoen hoog. Dit komt de kwaliteiten als trailschoen ten goede.

Design


De GORE-TEX uitvoering van de Nike Pegasus Trail 3 is duidelijk te herkennen door de vele verwijzingen op de schoen. Dit geven hem een stoer uiterlijk. Daarnaast is de schoen voorzien van extra bescherming aan de voorkant bij de neus, een dikke grove zool en een lus op de hak. De beige kleur met oranje swoosh staan hem goed, hoewel de beige kleur een besmettelijke kleur blijkt te zijn is deze nog redelijk goed schoon te maken na je run.

Overall oordeel


De Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX is een musthave voor iedere Nike Pegasus loper die ook wel eens het bos in wil gaan voor een trailrun. De schoen geeft enorm veel grip en is zeer comfortabel op onverhard terrein. De GORE-TEX uitvoering zorgt voor droge voeten tijdens het natte herfstweer.

Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX