De Nike Pegasus Turbo behoeft geen uitleg en introductie meer in hardloopland. Echter nu is daar de Pegasus Turbo Next Nature bijgekomen. Een schoen gebaseerd op de leest van de Pegasus echter verder een volledig nieuwe schoen waarbij duurzaamheid en hergebruik van materiaal centraal hebben gestaan.

Nike Pegasus Turbo Next Nature

De zool


De tussenzool van de Pegasus Turbo Next Nature is gemaakt van restmaterialen uit de fabrieken van Nike. Het lichte en zeer responsieve Zoom X foam heeft de vorm van een schommelstoel om zorgt voor ondersteuning tijdens de 3 fasen van afwikkeling. Demping tijdens het contact, souplesse tijdens de afwikkeling en flexibiliteit en responsiviteit in de afzetfase. Ook de inlegzool bestaat uit volledig gerecycled ZoomX materiaal.

Licht bovenwerk


Het bovenwerk is gemaakt van gerecycled garen waarvoor minder water wordt gebruikt bij de productie. Gerecyclede veters, voering en onderdelen aan de binnenkant dragen bij aan het duurzame karakter van deze schoen. De Nike Flyknit vezels zorgen voor een licht bovenwerk met gerichte ondersteuning rond de midvoet, stretch en ventilatie.

Met de komst van de Turbo Next Nature is de naam Pegasus relevanter dan ooit tevoren. Geheel in het teken van de huidige tijd qua duurzaamheid. De Pegasus Turbo Next Nature is gemaakt om kilometers te maken op “cruisecontrol” maar ook geschikt voor trainen op snelheid.       

Nike Pegasus Turbo Next Nature

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 220 gram
Gewicht heren: 272 gram