De Zoom Fly is met zijn 3e versie beter en sneller dan ooit. Het gebruik van de beste materialen, deels hetzelfde als in de ZoomX Vaporfly NEXT%, maakt dat deze schoen terecht onderdeel uitmaakt van het Fast Pack van Nike.

VaporWeave materiaal

Het gebruikte REACT foam is het meest duurzame foam wat Nike te bieden heeft en zorgt voor demping en vering waardoor je loop comfortabeler en responsiever wordt. Het VaporWeave materiaal bovenop is een speciaal ontworpen mesh wat licht en ventilerend is, voor een stevige, comfortabele pasvorm.

Veters
Vernieuwde veters lopen door lichte zijvleugels en zorgen ervoor dat je geen voetholteband nodig hebt, wat het gewicht van de schoen vermindert en voor minder druk op je pezen zorgt.

De plaat van koolstofvezel geeft veerkracht en fungeert als springplank. De plaat is over de hele lengte in de middenzool tussen de lagen REACT foam geplaatst, helpt energieverlies in teenbuigingen te voorkomen en zorgt voor een responsieve afzet. Het bredere neusoppervlak zorgt voor een ruimere pasvorm en helpt de voorvoetspieren te betrekken. De binnensleeve op het bovenwerk zorgt voor een perfecte omsluiting.

Flex-groeven over de lengte van de buitenzool verbeteren de grip op verschillende ondergronden in tal van weersomstandigheden.

Tester:

Ernst van Beekhuizen (39) traint gemiddeld 4x per week en loopt al jarenlang op diverse Nike schoenen. Zijn favoriete afstand is de 10km.

Nike Zoom Fly 3

Algemeen


Mijn dagelijkse runs doe ik meestal op de Nike Air Zoom Pegasus. Een schoen met iets meer uitdaging, daar was ik naar op zoek. Met de Nike Zoom Fly 3 heb je dan een mooie en ook betaalbare schoen uit het Fast Pack van Nike te pakken.

Pasvorm & comfort


Vanaf het eerste moment dat ik deze schoen aantrok, zit deze als gegoten. Het gebruikte materiaal voor het bovenwerk zorgt voor veel comfort, waardoor je bijna niet voelt dat je hem aanhebt. Hij sluit bovendien heel mooi aan. Het aantrekken van de schoen is de eerste paar keer een beetje wennen doordat deze schoen een geïntegreerde lip/tong? heeft.

Demping


Ik heb de Zoom Fly 3 op verschillende afstanden en snelheden gebruikt, wat mij vooral opvalt is het gevoel ná een training. De demping in deze schoen zorgt voor minder impact op mijn kuitspieren en achillespezen. Dus de dag na wat snelle tempoblokken voelen mijn spieren veel minder stijf dan voorheen.

Stabiliteit & flexibiliteit


De stabiliteit van deze schoen komt het beste tot zijn recht op de weg, je gaat vanzelf harder lopen als je deze schoenen aantrekt. Korte of lange interval trainingen, het maakt niet uit. Deze schoen geeft je het spreekwoordelijke duwtje in de rug. Op de weg krijg je ook het meeste terug van de REACT foamlaag, die zorgt voor een reactieve afzet. Op een wat minder stabiele ondergrond is dit wat minder het geval en zijn ze wat instabieler.

Design


Wat betreft design loopt Nike wat mij betreft al tijden voorop, en ook deze schoen mag er weer wezen. Hij nodigt uit om aan te trekken en heeft een aantrekkelijk design en kleur. De veters zijn mooi verwerkt in de schoen en houdt mijn voet mooi op zijn plaats.

Overall oordeel


De Nike Zoom Fly 3 is voor mij de ideale schoen voor een snelle duurloop of interval training. En als de wedstrijden weer gaan komen, dan zal ik ook met deze schoenen aan de start staan. Met als grote plus de demping, die ervoor zorgt dat ik de volgende dag weer goed hersteld ben.

Shop Nike Zoom Fly 3