Review Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Zoals zoveel schoenen van Nike heeft de Pegasus Turbo in korte tijd de harten van vele lopers weten te veroveren. Inmiddels is het tijd voor een versie-update. Details uit de succesvolle modellen Vaporfly Next worden ook in de Pegasus Turbo gebruikt. Net als bij de Vaporfly is alles bij de Pegasus  Zoom Turbo gericht op snelheid! De doorgevoerde vernieuwing zit voornamelijk in het bovenwerk.

Tester: Bjorn Heijnen, (28) vorig jaar mijn eerste marathon gelopen op de VaporFly 4%. Naar mijn zoektocht naar een geschikte trainingsschoen uitgekomen bij de Pegasus Turbo 2.  

Pasform & comfort

De Nike Zoom Pegasus Turbo is een van de meest directe schoenen uit mijn loopkast. Als je het mij vraagt, redelijk allround, maar het best geschikt voor tempo’s op de weg snelle duurlopen en baan trainingen Hij zat de eerste keer meteen als gegoten en in tegenstelling tot voorgaande nieuwe schoenen, geen blaren!

 

Demping

Voor een midvoetlander als ik precies genoeg demping. Zelfs op de baan loopt de schoen heel prettig.  Deze schoen heeft net als de VaporFly het effect dat hij je een beetje naar voren stuwt. Desondanks nog geen keer last gehad mijn achillespezen, wat ik bij de VaporFly nog weleens last van had.

  

Stabiliteit & flexibiliteit . Aan de voorkant is de schoen door zijn elasticiteit heel comfortabel, wat vooral bij langere tempo’s heel prettig is. Hij wikkelt hierdoor ook heel makkelijk af.

 

Design

Ik heb grijze uitvoering met zwarte en paarse accenten. De afwisseling in kleur en opdruk maakt de schoen zeer flitsend.

 

Voor wie is de schoen geschikt

Voor iedere neutrale wedstijd/prestatieloper. Voor mij is deze schoen een ideale trainingsschoen voor het snellere werk, zowel op de baan als op de weg. Ik zou hem omschrijven als een ideale trainingschoen voor afstanden  t/m de marathon.

 

Overall oordeel

Zeer prettige trainingsschoen, absoluut geen spijt van.  Met de 237 gram ( Maat 12) de lichtste trainingschoen die ik heb. In tegenstelling tot andere zwaardere trainingschoenen pak ik deze zonder tegenzin uit de kast.