De schoen voor een runner's high - nu beter dan ooit met de geheel nieuwe Cloudflow. Het is een recordbrekende schoen, die geliefd is bij topsporters en verfijnd is dankzij hun feedback. Die bekende responsieve rit krijgt nu nog meer comfort en kick met de toevoeging van HelionTM superfoam. 18 Cloud elements zijn gecombineerd met het explosieve SpeedboardTM om impact om te zetten in acceleratie, of je nu traint of een wedstrijd speelt. Bovendien zorgen een nieuwe veterconfiguratie en opnieuw gevormde Clouds voor zachtere landingen van de voorvoet en meer ondersteuning bij hoge snelheid. Al met al is het een winnende combinatie. Ready, set, flow.

Tester:

Elke Hagenaars, neutrale loper, heeft de On Cloudflow getest. Traint 3-4x per week voor een Ultraloop van 90km.

On Cloudflow


Testperiode


Training 1: korte duurloop (13.5km)
Training 2: interval (2x1000 - 2x800 - 2x400)
Training 3: lange duurloop (33km)

Algemeen


Ik ben gematigd positief over de schoen. Het is een fijne schoen om erbij te hebben. Ik zou niet snel al mijn trainingen op deze schoen lopen, maar ter afwisseling is het een fijne schoen omdat deze zo anders is dan 'reguliere' hardloopschoenen. De schoen is heel licht, vlak en je loopt hierdoor heel dicht op de grond.

Pasvorm & comfort


Ik testte de schoen met een korte duurloop over voornamelijk asfalt en half-verharde paden met hier en daar een klimmetje. Het is een redelijk fijne schoen; licht, responsief en nauwsluitend. Het materiaal is zacht, comfortabel en toch stevig. Door de platte/vlakke zool moet ik wel wennen aan het gevoel dat je dichter op de grond loopt, waardoor het lijkt alsof er minder demping in zit dan bij ‘reguliere’ hardloopschoenen.

Demping


De demping voelt minder. De zool is naar mijn voorkeur iets te vlak en te laag. Een iets hogere zool voelt voor mij comfortabel.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen is flexibel. Door het lichte materiaal voelt het alsof deze goed om je voet kan sluiten. Ik heb hier zelf nog wel wat problemen mee. Je moet de schoen strak aantrekken om het dunne materiaal goed om je voet te laten sluiten, door de veters te strak aan te trekken gaat mijn voet slapen. Een balans die ik niet altijd kan vinden met deze schoenen. De stabiliteit is prima. Door de vlakke zool is de schoen zeer responsief. Op gladde ondergrond had ik echter weinig grip.

Design


Persoonlijk vind ik de On Cloudflow een stijlvolle schoen. Nu let ik met het kopen van hardloopschoenen vooral op de pasvorm en niet op het uiterlijk, maar nu ik mooi vormgegeven hardloopschoenen aan mijn voeten heb zitten, vind ik dit toch wel gaaf. Wat me opvalt aan de schoen is dat de neuzen bekleed zijn met rubber, hierdoor oogt de schoen duurzaam en minder slijtgevoelig, zonder lomp te worden.

Overall oordeel


Een fijne schoen, vooral ter afwisseling. Hieronder mijn kanttekeningen:

- De paden waren nat en met de On Cloudflow voelde het vaak alsof ik uit zou glijden. De schoenen lijken minder grip te hebben op een natte ondergrond.
- De schoen is gemaakt van licht en dun materiaal, dit is op zich heel fijn. Om de schoen echter goed om je voet te laten sluiten moeten de veters strak aangetrokken worden. Bij mij leidt dit tot tintelende/gevoelloze voeten, wanneer ik de veters losser doe ‘lubbert’ de schoen om mijn voet.
- De hak is laag, de zool is vlak. Enerzijds zorgt dit voor responsiviteit, anderzijds mis ik demping zoals in een reguliere schoen.

Shop On Cloudflow