Superieure demping en comfort in een ultralichte en ultra-behendige schoen. De Cloudflyer ondersteunt elke hardloper en elk hardloopdoel. Bijzonder zachte landingen en explosieve starts zorgen ervoor dat je sneller en verder gaat in een van 's werelds lichtste, volledig gedempte schoenen. De schoen is nu versterkt met HelionTM superfoam, een bredere basis en een verbeterde, technische mesh. Het is gemaakt voor afstand en volume, herstel en verbetering, oefening en prestaties - en dat alles in absoluut comfort. Dit werkpaard is Swiss engineered en staat altijd klaar om in de schijnwerpers te staan.

Tester:

Miriam Busstra, neutrale loper, heeft de On Cloudflyer getest. Traint 3-4x per week.

On Cloudflyer


Testperiode


Duurlopen 10-21km
Thresholdtraining
Intervaltraining

Algemeen


De On Cloudflyer schoenen staan bekend om de futuristische look, stabiliteit en goede demping. Een ideale schoen voor een neutrale loper. De schoen komt het best tot zijn recht bij langere duurlopen waar een goede demping en een stabiliteit belangrijk is.

Pasvorm & comfort


De Cloudflyer is een stevige schoen die veel stabiliteit biedt. Door de zachte achterkant van de hiel voelt de schoen erg prettig aan en zijn er weinig drukpunten. Daarnaast zorgt de speciale manier waarop de veters bij de voorvoet gelust zijn ervoor dat je je schoenen goed kan aantrekken zonder dat de voeten worden afgekneld. Een mooie bijkomstigheid voor de lopers die bij langere duurlopen nog wel eens de veters te strak strikken.

Demping


De Cloudtec technologie van On zou ervoor moeten zorgen dat er een zachte demping in de schoen zit maar met het directe en snelle gevoel van een wedstrijdschoen. Niets is minder waar, het lopen op de schoenen gaat erg gemakkelijk mede door de zachte demping die ideaal is voor harde ondergronden tijdens langere duurlopen. Toch voelt het makkelijk om een goed tempo te kunnen behouden. Voor intervallen prefereer ik echter wel wat directere schoenen dan de On Cloudflyer.

Stabiliteit & flexibiliteit


Door de stevige schoen is het stabiliseren tijdens de landing eenvoudig, zowel op fietspaden als op onevenredige paden. Waar de achterkant van de schoen veel stabiliteit geeft, voelt de voorvoet van de schoen flexibel aan, dit zorgt voor een prettige afwikkeling van mijn voet.

Design


Wanneer je de schoen uit de doos haalt valt uiteraard gelijk de zool van de schoen op. Typerend voor On schoenen is de Cloudtec zool die lijkt op een aaneenschakeling van buisjes. Voor een stevige schoen, die vaak een wat lomp aanzicht hebben, zorgt de Cloudtec zool juist voor een futuristische, snelle look . Daarnaast zijn de kleuren die voor de schoenen gebruikt worden over het algemeen vrij neutraal en daarmee makkelijk te combineren – ook een mooie bijkomstigheid.

Overall oordeel


Het eerste loopje op de On Cloudflyer was even wennen. Het is een totaal andere schoen dan ik gewend ben (loop momenteel ook op Nike Air Zoom Pegasus 37, New Balance Fresh Foam 880v10 en Brooks Levitate 4). Dit komt mede doordat het gevoel tijdens de landing anders is. Na meerdere loopjes merk je de effecten van de bekende elementen die genoemd worden bij deze schoen; stevig, goede demping en stabiel. Het is voor mij de ideale schoen voor langere duurlopen vanwege deze elementen. Toch ben ik ook erg te spreken over de schoen tijdens tempolopen met wat langere versnellingsblokken. Het enige mindere punt aan de schoen is dat ze in het relatief hoge prijssegment liggen, toch ben ik zo positief over de schoen dat het de investering meer dan waard is.

Shop On Cloudflyer