Own elke stedelijke hardloopsessie met de geheel nieuwe Cloudswift. Of je nu snel naar je werk wilt of tijdens de lunchpauze een frisse neus wilt halen, hardlopen op harde oppervlakken was nog nooit zo prettig. Grotere Cloud elements in HelionTM superfoam zorgen voor perfecte demping, zonder ergens op in te leveren. De sensatie? Zacht, maar nog steeds met snelle reacties. De rit? Vlotter dan ooit, met een opnieuw ontworpen SpeedboardTM en meer ondersteunende zijpanelen. Het is de volgende generatie Cloudswift. Helion your run.

Tester:

Henk van Dorp, neutrale loper, heeft de On Cloudswift getest. Traint 3-4x per week voor een de marathon in Eindhoven.

On Cloudswift


Testperiode


- Intervaltraining 8,5 km
- Tempoloop 7km
- Duurloop 13km
- Interval 7km
- Tempoloop 11 km
- Langzame duurloop 14km

Algemeen


Wat een eyecatcher was mijn eerste gedachte toen ik de schoenen uitpakte. Voor mij de eerste keer lopen op schoenen van On, meteen liep ik er soepel op weg en merkte dat snelheden zeer makkelijk kwamen en de schoen soepel bleef rollen.

Pasvorm & comfort


De Cloudswift lijkt erg breed door de ronde neus maar eenmaal aan valt dit reuze mee. Schoen trek je makkelijk aan door het soepele bovenwerk wat ook nog eens bestaat uit gerecycled materiaal! De tong is geïntegreerd in het bovenwerk voor een sok-achtige constructie dit voelt comfortabel.

Demping


Zoals ik al eerder aanhaalde rolt de schoen erg soepel, het gevoel dat zodra je de grond raakt de schoen je naar voren duwt. Tijdens rustige duurloopjes bleef de schoen energie geven ook na 12km niet het gevoel dat je wegzakt in de schoen.

Stabiliteit & flexibiliteit


Stabiliteit moest ik even aan wennen omdat de schoen zoveel energie teruggeeft voelde het bij de eerste kilometers dat je de schoen niet helemaal onder controle hebt en je benen zwabberen. Dit gevoel trok snel weg. In tegenstelling tot het soepele bovenwerk voelt de zool vrij stug aan hierdoor geeft hij waarschijnlijk ook zoveel energie terug. Dat betekent een directer grondcontact en een reactievere looppas voor mij erg prettig.

Design


Een eyecatcher. Sterk design met neutrale kleuren dus makkelijk te combineren.

Overall oordeel


De Cloudswift heeft veel demping en een laag gewicht en een strak maar neutraal uiterlijk. Ideale schoen voor tempoloopjes of een intervaltraining. Hoewel de schoen zich ook prima houdt bij een lange duurloop. Het lopen kost door de combinatie van beide factoren minder energie. Door de afgeronde vorm, te danken aan de Speedboard, voelt de schoen snel aan, wat je zeker merkt als je het gaspedaal intrapt. Met de Cloudswift heb je eigenlijk twee schoenen in huis, voor snelheids- en duurwerk. Een aanrader de On Cloudswift!

Shop On Cloudswift