Met de Polar Vantage V leer je jezelf pas echt goed kennen. Als je je lichaam beter begrijpt, kun je beter plannen, slimmer trainen, beter slapen en volledig herstellen. Want hoe meer je weet, hoe beter je kunt worden.

Het Polar Vantage V premium multisporthorloge bevat alle sportexpertise van Polar in één horloge. Hij is voorzien van geavanceerde hartslagmeting aan de pols, GPS, uitgebreide slaap-en herstelmeting én heeft een ultralange batterijduur met verschillende energiebesparingsopties.

Met Polar Vantage V weet je waar je staat met je training en kun je eenvoudig je voortgang bijhouden. De functies voor trainingsbelasting (Training Load Pro) en herstelmeting (Recovery Pro) helpen je om je trainingen te optimaliseren en om overbelasting te voorkomen.

Tester:

Erik Douwe Veenstra (39), voorvoet- midvoetlander, traint 3-4x per week, favoriete afstand is de 21km.

Polar Vantage V

Algemeen


De Polar Vantage V is een high-end hardloophorloge met vele functies. Naast het hardlopen is het horloge inzetbaar voor een tal van sporten, denk aan zwemmen en wielrennen.

Design & draagcomfort


De Polar Vantage V is een lust voor het oog, het ronde design maakt hem best groot maar zorgt er daardoor wel voor dat alles goed van het scherm af te lezen is. De materialen zijn hoogwaardig en geven hem een luxe uitstraling. De band is stevig en flexibel waardoor het horloge goed om je pols blijft zitten en het horloge toch niet bewust voelt tijdens het dragen.

Alleen voor gebruik tijdens sporten of ook casual


De keuze voor een Polar horloge komt mede door het design. Ik zocht een horloge voor zowel casual als sport. Het mooie van de Vantage V is dat hij je beweging en hartslag de hele dag door meet. Zelfs tijdens het slapen geeft het horloge een beeld van je herstel. Hierdoor wil je het horloge ook graag de hele dag dragen. Als je voor casual bijvoorbeeld een Apple Watch gewend bent is de overstap geen groot obstakel. De Polar Vantage neemt namelijk ook alle meldingfuncties van je telefoon over. Het scherm is dan misschien wel minder gedetailleerd als een Apple Watch maar daarvoor krijg je een hele lange batterijduur terug, zélfs met trainingen.

Polar Vantage V

Bediening / gebruiksvriendelijk


De bediening van de Vantage V was even wennen, maar na een aantal minuten kom je er achter dat de meeste fysieke knoppen een soort pijltjes toetsen zijn voor als je het touchscreen niet wilt gebruiken. Dit is zeker handig als je bezweet bent na een sportactiviteit en het touchscreen niet goed op je vingers reageert.

Zichtbaarheid scherm (zowel in donker als overdag)


Een grote plus voor dit horloge is de leesbaarheid van het scherm. Het scherm is redelijk groot en geeft duidelijk alle belangrijkste waarden weer tijdens het hardlopen. Denk aan zones voor de hartslag, de hartslag zelf, de snelheid en de afgelegde afstand. Ook kun je dit in de Polar Flow app naar je eigen inzicht aanpassen. In het donker kun je door een eenvoudige druk op de lichtknop het scherm verlichten, ook kun je er voor kiezen om tijdens een activiteit het scherm constant te laten oplichten. Persoonlijk heb ik niet de ervaring dat dit nodig zou zijn. Tijdens een loopje in het donker geeft het diapositieve display nog genoeg licht om het scherm af te lezen.

Is de Polar Vantage V makkelijk te koppelen met Strava


Nog zo’n groot voordeel aan de Polar Vantage V: je hardloopgegevens uploaden naar de Flow app. Met een druk op de knop synchroniseer je je gevens met je telefoon. Via bluetooth zijn de gegevens razendsnel overgezet. Daarnaast kun je je gegevens met externe apps automatisch laten delen. Denk aan Strava en Nike Plus. Fluitje van een cent.

Polar Vantage V

Welke functies gebruik je het meeste


Persoonlijk gebruik ik het horloge het meeste voor het hardlopen. De keuze op dit horloge is gevallen door de mogelijkheid om GPX routes in te laden voor bijvoorbeeld trailruns. Bizar hoe nauwkeurig de route op het scherm wordt weergegeven. Tijdens een trailrun waar je je focus goed op de ondergrond moet hebben is het eenvoudig om de route tijdens het hardlopen af te lezen. Tijdens het hardlopen worden dus tussentijden per kilometer uitgelicht weergegeven zodat je met één blik op het scherm direct weet of je nog op schema ligt.

Mis je functies


Ik ben nog geen minpunten tegengekomen. De Polar Vantage V is een zeer uitgebreid stukje multisport gereedschap dat, samen met de Flow app, een goed beeld geeft van je sportactiviteiten. De batterijduur is bijzonder lang en daardoor kun je het horloge dagen achter elkaar dragen.

Overall oordeel


Voor mij is de Polar Vantage een geschenk uit de hemel. Ik was gewend om met eenvoudigere hardloop horloges te lopen en was wel toe aan een stukje extra informatie. De hartslagmeter helpt je een goed beeld te geven van je inzet en je herstel. Het horloge heeft leuke casual features zoals het weergeven van de meldigen van je telefoon. Daardoor is het een horloge voor dagelijks gebruik met goede looks. Door het inladen van GPX routes is het horloge ook erg geschikt voor avontuurlijke routes en trails.

Shop Polar Vantage V