Alweer versie 3 van de Saucony Endorphin Pro. Een schoen die inmiddels zijn plek wel veroverd heeft in het snelle segment. Deze hardloopschoen kenmerkt zich door zijn lichte gewicht en de enorme voortstuwing door de combinatie van het tussenzool materiaal en de carbonplaat. In versie 3 is het Saucony gelukt om toch weer te zorgen voor vernieuwing en verbetering. De belangrijkste vernieuwing zit in het “onderstel” van de schoen.

Saucony Endorphin Pro 3

Zool en tussenzool


Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA. Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) carbon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. In versie 3 heeft de tussenzool meer stackheight gekregen (39,5mm) en daardoor meer volume. De slijtzool is juist iets dunner als in eerdere versies. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk hebben comfort en snelheid centraal gestaan. Een enkellaags mesh Formfit bovenwerk maakt de schoen dan ook licht, ademend en goed omsluitend.

De Saucony Endorphin Pro 3 is gemaakt voor de prestatiegerichte loper die alles wil hebben om op de toppen van zijn kunnen te presteren, maar ook voor de betere recreatieve hardloper die in staat wil zijn PR’s scherper te stellen. 

Saucony Endorphin Pro 3       

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 176 gram
Gewicht heren: 204 gram