De Endorphin Shift is een hardloopschoen in de Endorphin lijn van Saucony. Deze Endorphin lijn onderscheidt zich door de gebruikte materialen en het doel van de schoenen, namelijk snelheid. De Endorphin Shift combineert een comfortabele PWRRUN demping met zorgvuldig ontworpen stabiliteitsfeatures om jou een moeiteloze run te bieden.

Tester:

Marco Oude Groothuis, neutrale loper, heeft de Endorphin Shift getest. Traint 3-4x per week voor een snelle 10km en marathon. 

Saucony Endorphin Shift


Testperiode


Snelle HIIT Training en een rustige training.

Algemeen


Superfijne neutrale hardloopschoen. Deze Endorphin Shift bevalt me erg goed! Hiervoor heb ik de Kinvara gehad. De Shift zorgt ervoor dat je lang contact met het asfalt behoudt. Het is een lichte schoen waarop je gemakkelijk km’s wegtikt. In de testperiode heb ik een snelle HIIT Training gedaan en daarna een langzame hersteltraining gedaan met mijn vrouw. Een schoen die zeker aan te raden is voor beide trainingen. Voor het bedrag dat je ervoor betaalt heb je een complete schoen die voor meerdere doeleinden in kan worden gezet. Ik heb ze ook al een dag gedragen naar mijn werk en ook dan is het een heerlijke lichte schoen die je comfort biedt en je voeten niet vermoeit.

Pasvorm & comfort


De schoen zit werkelijk heerlijk strak om je voet. Ik heb hem een halve maat grote genomen dan mijn normale schoen en tijdens het lopen zit ie geweldig.

Demping


De demping van deze schoen is top. Zoals eerder vermeld worden je voeten prima geholpen door de dikke zool en het lange contact met het asfalt.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen voelt lekker stevig aan je voet. Je voet staat op een fijn voetbed en de pasvorm is voor mijn voeten erg prettig. Ik heb nogal een smalle voet waar deze schoen dus prima omheen past.

Design


Het design past goed in de lijn die Saucony heeft ingezet. De kleuren zijn lekker fris en zomers, prima in deze tijd dus.

Overall oordeel


Ik kan deze schoen zeer zeker aanbevelen. Voor dit geld heb je echt een complete schoen en zit je net een tikkie onder het duurdere Saucony Endorphin Speed broertje.

Shop Saucony Endorphin Shift