Alweer de 3e versie van de Saucony Endorphin Speed. Een schoen die in korte tijd vele lopers heeft geholpen hun records te verbreken. Net als zijn voorganger en de rest van de Endorphin lijn ligt de focus op voortstuwing waardoor je sneller loopt zonder extra energie te gebruiken. Bij de Endorphin Speed 3 zit de verandering vooral in de tussenzool en de Nylon plaat.

De Saucony Endorphin Speed 3 is gemaakt voor de serieuze loper die zoekt naar snelheid. Maar de schoen is ook een aanwinst voor de recreatieve loper die zijn PR scherper wil stellen en voor de loper die regelmatig up-tempo trainingen doet.

Bij de Endorphin collectie ligt de focus op voortstuwing. De aanpassingen aan de zool geven de schoen meer comfort maar ook stabiliteit.

Saucony Endorphin Speed 3

Zool en tussenzool


Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 91% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA. Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. Ten opzichte van versie 2 is het zoolvolume van de tussenzool toegenomen. Dit komt het comfort van de schoen ten goede. De zool is voorzien van een (S-curved) responsive Nylon plaat die zowel licht als sterk is.

Nieuw in versie 3 zijn de wings die bij het hielgedeelte aan zowel laterale als mediale zijde van de plaat zijn toegevoegd. De plaat fungeert (in combinatie met de gebruikte foam tussenzool) dan ook niet alleen als “springplank” maar zorgt door de wings ook voor extra stabiliteit. Zeker bij bochtige parcours is dit een voordeel (de voet wordt beter op zijn plek gehouden). De XT-900 slijtzool bevat verstevigingen op de meest slijtagegevoelige plekken en biedt grip en duurzaamheid. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk heeft Saucony zich laten inspireren door de baanatletiek waarbij gewichtsbesparing cruciaal is. Het Formfit enkellaags bovenwerk is dan ook dun, licht, goed ventilerend en omsluitend. De pasvorm en het comfort is gelijk aan die van eerdere versies.

Saucony Endorphin Speed 3       

Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 204 gram
Gewicht heren: 229 gram