Hij is terug van jaren weggeweest: De Saucony Hurricane. Er is veel tijd en heel veel aandacht besteed om deze klassieker onder de stabiliteitsschoenen te voorzien van een nieuw jasje die hem recht doet, maar ook voldoet aan de eisen van deze tijd. De tijd dat stabiliteit voornamelijk werd gegenereerd door een stug blok aan de binnenzijde van de schoen om ‘ongewenste’ beweging naar binnen te voorkomen, is namelijk voorbij. Om veel meer comfort te halen uit een stabiele schoen en daarbij de natuurlijke beweging zoveel mogelijk intact te laten, zien we vergelijkbare oplossingen bij veel van dit soort modellen. Zo ook bij de Hurricane.

Saucony Hurricane 24

Versie 24


Om ervoor te zorgen dat er maximaal comfort en stabiliteit kan ontstaan is de Hurricane 24 opgebouwd uit een dubbele demping van PWRRUN PB en PWRRUN foam. De schoen heeft een brede basis, wat wil zeggen dat de middenzool van hak tot teen flink uitsteekt aan beide zijden van de voet. Dit geeft de voet een groot (stabiel) platform om op te landen. Het enkelgewricht staat stevig in de schoen, haast als in een kuip. De rockervorm en lage drop begeleidt dan die afwikkeling van landing tot afzet. CenterPath-technologie noemen ze dat. Rondom de gehele voet wordt de beweging op natuurlijke wijze door het midden gestimuleerd, zonder al te dwingend te zijn.

De Hurricane 24 komt qua dempingsdikte in de buurt van de Triumph 22, de neutrale duurloopschoen van Saucony. Je zou het ook een goed geslaagde cocktail kunnen noemen van de HOKA Bondi 8 en de Saucony Tempus. Die laatste is eveneens voorzien van comfortabel, bouncy PEBA foam omlijst door een ‘kast’ van iets steviger EVA-materiaal. Bij Saucony kun je nu dus alle kanten op met maar liefst 3 opties voor supportschoenen: Naast de Hurricane en de Tempus is er ook nog de Guide.

Conclusie


Met de Hurricane 24 kies je voor stabiliteit maar zeker ook voor duurzaamheid. Naast een solide middenzool zijn de gedeeltelijk rubberen slijtzool en het bovenwerk van technisch mesh ontworpen met veiligheid en slijtvastheid als belangrijkste uitgangspunt. Een prachtig voorbeeld van een eigentijdse supportschoen. Het is een schoen voor herstelduurlopen en langzame duurtraining. Voor snelle tempo runs, intervals of races zijn er snellere schoenen. De Hurricane 24 zorgt voor maximaal comfort op die dagen dat de focus ligt op de lage zones. Ook voor wandelingen of mensen met een staand beroep is dit een heerlijke schoen.

De Saucony Hurricane 24 is nu in al onze winkels en webshop verkrijgbaar.