Dit jaar is de lente niet alleen uitzonderlijk droog ,maar ook zonniger en warmer dan normaal. Nog een paar weekjes en dan maakt de zomer zijn entree. Volgens Weeronline wordt de zomer voor het derde jaar op rij warm en droog met verwachte hittegolven in juni en augustus. Juli wordt daarentegen een koudere maand met meer regen. Kortom, volop reden om voorbereid te gaan hardlopen.

We genieten deze maanden weer van langer licht en dus langere dagen. Met langere dagen komen er echter ook langere periodes van blootstelling aan de zon. Bescherming tegen de zon is belangrijk, zowel om je hoofd koel te houden als je ogen de nodige UV-straling te besparen.

De meest voorkomende vergissing die hardlopers maken, is zonder bescherming hun rondje te rennen in de zon. En dat is begrijpelijk, want de meesten van ons zijn waarschijnlijk niet van plan langdurig in de zon te rennen. Niettemin, is ook bij het kleinste rondje bescherming nodig.

De voor de hand liggende keuze om je hoofdhuid te beschermen tegen blootstelling aan de zon is het dragen van een pet. Dit zorgt er ook voor dat het grootste deel van je gezicht, afhankelijk van de stand van de zon, in de schaduw is.

En ja, je kunt ook bruin worden in de schaduw, omdat de zon altijd schijnt en de UV stralingen altijd aanwezig zijn. In de schaduw is dat natuurlijk minder dan in de volle zon, dus het is niet zo dat je ineens heel bruin wordt. Maar kleuren zul je en blijft bescherming dus van belang.

De running petten (caps) van Ciele zijn gemaakt in een strak, modern design en de prestaties en geboden bescherming zijn goedgekeurd door menig hardloper. De Ciele GoCap is van een lichtgewicht constructie (62 gram), zodat het niet als een extra last voelt om te dragen. Het materiaal is een sneldrogende COOLwick-stof en biedt UPF +40 zonbescherming.Shop onze Ciele running caps collectie

Shop CieleDe Ceramicool X-Light-pet van Odlo is ideaal om de zon en je haar uit je gezicht te houden wanneer je je concentreert op andere dingen. De pet heeft een vouwbare klep, zodat je hem goed kunt opvouwen en opbergen zolang je hem niet nodig hebt. De pet is lichtgewicht, uitgerust met ademend mesh en voorzien van de geweldige Ceramicool-technologie van Odlo, waarmee je actief wordt gekoeld (zelfs op de intensiefste momenten).Shop onze Odlo running caps collectie

Shop OdloHet beschermen van je ogen is belangrijk en wordt vaak over het hoofd gezien tijdens het hardlopen in de zon. Langdurige blootstelling van het oog aan de zon kan leiden tot beschadiging van het hoornvlies en de lens, de delen van je oog die UV-licht filteren. Deze schade kan leiden tot cataract en melanoom! En de gevolgen van te veel blootstelling aan de zon zonder zonnebril komen pas op latere leeftijd naar boven.

De hoeveelheid oogbescherming die een zonnebril biedt, wordt beïnvloed door de kleur van de lens en het lichttransmissiepercentage, dus zorg ervoor dat jouw zonnebril wordt geleverd met UV-bescherming en een voorkeurstint. En wat natuurlijk ook helpt, is niet te gaan rennen op het heetst van de dag tussen 12 en 15 uur. Als vuistregel geldt: naarmate de zon hoger staat, neemt de hoeveelheid uv-straling toe.

De zonnebrillen van Goodr zijn niet alleen leuk en stijlvol om te zien, maar ze bieden ook goeie bescherming tegen zonlicht. De hoogwaardige gepolariseerde UV400 lenzen in de Goodr zonnebril beslaan niet en houden de schadelijke UV-A en UV-B straling 100% tegen.Shop onze Goodr zonnebrillen collectie

Shop Goodr