Kortere dagen, kou en regen. Dat vraagt om wat extra discipline om je hardloopschoenen aan te trekken. Met deze tien tips loop je veilig de herfst door. 

1. Ga gewoon

De moeilijkste stappen zijn die naar de voordeur. Als je eenmaal een paar 100 meter hebt gelopen ontdek je dat hardlopen in de regen en kou best leuk kan zijn. Niet? Dan ben je extra trots dat je bent gegaan als je onder de douche staat.

2. Dress up

Kies voor dunne laagjes maar trek vooral niet te veel aan. Een vrij hardloop jack beschermt je tegen wind en regen, maar is nooit 100% waterdicht omdat dit ten koste gaat van het ademend vermogen. Een pet houdt de regen uit je ogen.

3. Val op

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. Draag fel gekleurde kleding met reflecterende strepen, trek een reflectie hesje aan of doe een band met led verlichting om je arm. Check onze relectie en verlichting hier 

4.Plan een slimme route

Ga niet alleen lopen in een afgelegen gebied, maar kies een verlichte route die je goed kent. Loop je langs een drukke weg? Loop dan aan de linkerkant het verkeer tegemoet.

5. Loop samen met 1,5m afstand

Ben je echt de bank niet af te branden? Zoek een loopmaatje die wel het hele jaar door hardloopt. Spreek een vast moment af dat jullie trainen. Weer of geen weer.

10 tips

 

6. Stel een doel

Schrijf je in voor een virtueel evenement deze winter dan moet je wel naar buiten om te trainen.

7. Zet je schoenen niet bij de verwarming

Laat natte schoenen niet bij de verwarming drogen, dat is slecht voor het materiaal. Stop er proppen krantenpapier in en zet ze op een plek waar voldoende ventilatie is.

8. Neem je telefoon mee

Ga je wat langer onderweg in het donker? Neem dan je telefoon mee zo kan je altijd iemand bellen als je de weg niet weet of als er iets gebeurt. 

9. Handschoenen en mutsen

Hardlopen met koude handen is niet fijn. Zorg er voor dat je handen beschermt zijn tegen de wind en de kou. Bekijk onze selectie handschoenen hier.

10. Protect ya neck

Als het echt koud wordt is het fijn om een warme nek te hebben. Met een nekwarmer houdt je je nek warm en komen er tevens geen druppels in je nek. Check de link en protect ya neck.