De Salomon Sense Ride is een nieuwe trail schoen die veel gelijkenissen vertoont met de andere modellen in de Sense line-up. Het model maakt gebruik van diverse technieken die overkomen uit de S-LAB serie, de toplijn van Salomon.

Salomon Sense Ride voor dames

Salomon Sense Ride voor heren


Stevig upper
Het bovenwerk van de Sense Ride is gemaakt van een soepel maar dicht mesh waardoor het model een hoog ademend vermogen heeft maar geen gruis binnenlaat. In het bovenwerk is gebruik gemaakt van een EndoFit kousconstructie, dit rekbare materiaal in de schoen omvat direct de middenvoet en stabiliseert de voet zonder daarbij drukpunten te genereren. Dankzij het Quicklace systeem trek je de schoen snel en gemakkelijk aan en blijft het model ook goed stevig om de voet zitten tijdens je run. In de tong van de schoen zijn de veters vervolgens weg te steken in een zakje zodat je ook nergens achter kan blijven haken.

Anti-tril
Net als voorgaande modellen in de Sense line-up maakt de Sense Ride gebruik van een middenzool met de Vibe technologie. Hierbij bestaat de tussenzool uit een combinatie van Energy Cell+ en Opal. Spieren in het lichaam activeren en verbruiken energie als reactie op de trillingen, en passen de biomechanica aan wat een verhoogde kans op blessures tot gevolg kan hebben. De combinatie van Opal en Energy Cell+ gaat deze trillingen tegen en verlaagd de intensiteit waarmee deze door de schoen worden doorgegeven aan het lichaam. Via deze methode gaat de Sense Ride ook vermoeidheid tegen en is dus uitermate geschikt voor de langere trail runs.

De buitenzool is gemaakt met Premium Wet Traction Contagrip, gelijk aan dat van de S-lab series. Dankzij deze stroeve laag heb je over natte ondergrond, zoals gladde rotsen, altijd exceptionele grip. Doordat de noppen een kleiner formaat hebben is de Sense Ride wel minder geschikt voor hele modderige paden, echter zorgen de kleine noppen er wel voor dat je comfortabel en gemakkelijk over verharde stukken kan lopen.

Drop: 8mm
Gewicht heren: 275g

Salomon Sense Ride

Salomon Sense Ride