De kerstverlichting kan uit de knoop gehaald en de rode mutsjes afgestoft. En je boom mag weer van zolder! Het is weer tijd voor kerst, altijd gezellig maar pas op dat je je agenda niet zo volpropt met sociale activiteiten dat je jezelf voorbij rent. Wat wel altijd leuk is om de feestdagen mee in te luiden is een Santa Run. Met een paar honderd collega runners verkleed door de stad voor een niet al te lang rondje. En chocomel achteraf. Of glühwein.

Wie verzint zoiets?


Al jaren worden deze gezellige runs over de hele wereld georganiseerd, bijna altijd bedoeld om mensen samen te brengen en op deze manier met zijn allen een goed doel te ondersteunen. Allemaal ontzettend ‘Merry’ zo vlak voor de kerst, nog wat actiefs en toch feestelijks doen met elkaar en op die manier geld inzamelen. Door bijvoorbeeld het doneren van het inschrijfgeld. Maar je ziet ook vaak genoeg een wat commerciëler concept, meer gericht op plezier met vrienden of familie.

Ook in Nederland zie je elk jaar weer leuke initiatieven en we hebben voor volgend weekend de meest in het oog springende voor je uitgezocht:

Wanneer gaan we?


15 december 
Vrijdagavond in Haarlem, 3 of 6 kilometer door de stad. 
https://santarunhaarlem.nl/winkel/ 

16 december
De Rotary organiseert veruit de meeste charity Santaruns door het hele land!
https://www.rotarysantarun.nl/

17 december
Klim, klauter, spring en ren verkleed als kerstman over een 3 km lang parcours vol leuke, opblaasbare stormbanen en andere obstakels.
https://webshop.ijzerenman.nl/Exhibitions/Register