Na het grote succes van de Kinvara en het doorvoeren van een lagere hiel-to-toe drop in alle modellen is Saucony opzoek gegaan naar de meest ultieme en lichtste everyday trainingsschoen. Uitkomst; de Saucony Breakthru
 
Saucony zette 3 jaar geleden de hardloopwereld redelijk op z’n kop door alle modellen in drop te verlagen. Waar veel hardloopschoenen een drop hadden van 12 millimeter, stapte Saucony naar zorgvuldig onderzoek en testen van deze traditionele manier af. Met modellen in de categorien 8mm – 6mm – 4mm en 0mm zette zij een trend die veel merken deed volgen.

Wil jij de mix van comfort én snelheid ervaren? Ga dan naar een Run2Day winkel bij jou in de buurt. Geen zin om naar buiten te gaan? Online staan we ook 24/7 voor je klaar!

Saucony Breakthru voor dames

Saucony Breakthru voor heren
 
Lichter maar niet ten koste van comfort
Met de Kinvara en de Saucony Ride in het achterhoofd werd er gewerkt aan een everyday trainingsschoen die super licht moest zijn, maar wel voldoende comfort geeft om elke dag op te kunnen trainen. Met een drop van 8mm is de Breakthru de lichtste everyday trainer van Saucony.
De PowerGrid tussenzool combineert Grid-technologie met Powerfoam dat zorgt voor comfort maar tegelijkertijd voor een directe afwikkeling.
Het SSL EVA materiaal maakt de tussenzool zo lichtgewicht, comfortabel en duurzaam.
 
Slijtvast, dus racen zonder problemen
De slijtzool is gemaakt een carbon rubber, XT-900, dat duurzaam is en veel tractie biedt. Dit heeft voordelen als je in een omgeving loopt waar je veel bochtjes moet maken of als je bijvoorbeeld met wat natter weer op de atletiekbaan loopt.
 
Lightweight upper voor elke gram besparing
Het upper van de Breakthru is gemaakt met minimale overlays voor een optimal comfort. Lichtgewicht mesh zorgt dat de schoen ademend blijft.
De strategisch geplaatste overlays die zich wel op het upper bevinden zorgen dat de schoen als een sok om je voet aansluiten.
Verder is het gehele bovenwerk naadloos wat zorgt voor een superieur comfort, dat je direct al opmerkt bij het aantrekken van de schoen. De RunDry technologie, die zich in de schoen bevind zorgt dat vocht naar buiten wordt gevoerd waardoor de voet droog en comfortabel blijft.
Zoek je een everyday lichtgewicht trainingschoen? Dan is de Breakthru iets voor jou!