De Saucony Endorphin Pro 2 is de ultieme wedstrijdschoen met een carbonplaat. Deze hardloopschoen kenmerkt zich door zijn lichte gewicht en de enorme voortstuwing door de combinatie van het tussenzool materiaal en de carbonplaat.

De Saucony Endorphin Pro 2 is geschikt voor hardlopers die opzoek zijn naar een wedstrijdschoen waarmee persoonlijke records verbroken kunnen worden.

De launch van de eerste Endorphin Pro was een groot succes. Toch konden er nog dingen beter, hier heeft de focus op gelegen tijdens de ontwikkeling van de Endorphin Pro 2. Eén der meest succesvolle carbon schoenen zal daarmee zijn positie versterken.

Schoenen met carbon plaat zijn inmiddels niet meer weg te denken uit runningland. Lag in het verleden de focus voornamelijk op demping, bij de carbon schoenen en met name de Saucony Endorphin Pro 2 ligt de focus op voortstuwing. Kleine aanpassingen aan het upper maken de schoen nog beter dan de eerste versie.

Saucony Endorphin Pro 2

Zool en tussenzool


Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA . Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) carbon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk hebben comfort en snelheid centraal gestaan. Een enkellaags mesh Formfit bovenwerk maakt de schoen dan ook licht, ademend en goed omsluitend. De hielpartij geeft iets meer steun dan in versie 1.

De Saucony Endorphin Pro 2 is gemaakt voor de prestatiegerichte loper die alles wil hebben om op de toppen van zijn kunnen te presteren, maar ook voor de betere recreatieve hardloper die in staat wil zijn PR’s scherper te stellen.

 

Saucony Endorphin Pro 2                                 

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 179 gram
Gewicht heren: 213 gram