De Saucony Endorphin Speed 2 is een populaire schoen uit de Endorphin collectie. Een collectie van Saucony die gericht is op snelheid. Was de Endorphin Speed al goed, de Endorphin Speed 2 is volgens ons nog beter. Net als zijn voorganger en de rest van de Endorphin lijn ligt de focus op voortstuwing waardoor je sneller loopt.

De Saucony Endorphin Speed 2 is gemaakt voor de serieuze loper die zoekt naar snelheid. Maar de schoen is ook een aanwinst voor de collectie hardloopschoenen van de recreatieve loper die zijn PR scherper wil stellen of af en toe even door de straten wil racen.

Schoenen met carbon plaat zijn inmiddels niet meer weg te denken uit hardloopland. Lag in het verleden de focus voornamelijk op demping, bij de carbon schoenen en met name de Saucony Endorphin collectie ligt de focus op voortstuwing. Kleine aanpassingen aan het upper maken de schoen nog beter dan de eerste versie.

Saucony Endorphin Speed 2

Zool en tussenzool


Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA. Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) responsive Nylon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. De XT-900 slijtzool bevat verstevigingen op de meest slijtagegevoelige plekken en biedt grip en duurzaamheid. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk heeft Saucony zich laten inspireren door de baanatletiek waarbij gewichtsbesparing cruciaal is. Het Formfit enkellaags bovenwerk is dan ook dun, licht, goed ventilerend en omsluitend. Finetuning bij de hiel heeft ervoor gezorgd dat de schoen de hiel nog beter omsluit.
   Shop Saucony Endorphin Speed 2                                 

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 200 gram
Gewicht heren: 225 gram