De Saucony Guide 14 is een ondersteunende schoen voor hardlopers die overproneren. Een lichtgewicht hardloopschoen voor dagelijkse trainingen die zijn sporen wel verdiend heeft in de loop der jaren. Inmiddels is het alweer de 14e versie van deze schoen. De schoen heeft een aantal wijzigingen ondergaan waardoor hij nog meer past bij de runners van deze tijd.

De Saucony Guide 14 is een aanrader voor hardlopers die overproneren en opzoek zijn naar een alledaagse trainingsschoen met een responsieve demping.

Saucony Guide 14

Formfit bovenwerk


Ook in versie 14 is er gekozen voor een Formfit bovenwerk. Formfit zorgt voor een perfecte omsluiting van de voet, geeft daarmee extra comfort en past bij vele voettypes. Het materiaal is gemaakt om naar je voet te vormen. Het vernieuwde engineered mesh in het bovenwerk zorgt voor ventilatie en voorkomt drukpunten. In de 14e versie is het design veranderd wat zorgt voor een gestroomlijnder uiterlijk. Het bovenwerk komt minder massief over en de omsluiting bij de hiel is beter dan in eerdere versies.

Soepel met support


De tussenzool van de Guide 14 is gemaakt van een vernieuwd PWRRUN foam (mix van o.a. EVA en PU). Het heeft de schoen zachter en responsiever gemaakt. Het “guidance frame” in de mediale zijde van de zool in combinatie met de strategisch geplaatste belijning in het bovenwerk van de schoen, zorgt voor stabiliteit en geeft vertrouwen gedurende je runs.

Met de Guide 14 heeft Saucony wederom een prima schoen neergezet in het ondersteunende segment voor hardlopers. Een mooie mix van responsiviteit en stabiliteit.

Shop Saucony Guide 14 dames   Shop Saucony Guide 14 heren                                 

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 266 gram
Gewicht heren: 298 gram