De Saucony Guide 15 is een ondersteunende schoen voor hardlopers die overproneren. Een lichtgewicht hardloopschoen voor dagelijkse trainingen die zijn sporen wel verdiend heeft in de loop der jaren. Inmiddels is het alweer de 15e versie van deze schoen. In veel gevallen is er bij schoenen sprake van subtiele updates in het geval van de Guide 15 is er behoorlijk veel veranderd. Het maakt de schoen aantrekkelijker dan ooit tevoren.

De Saucony Guide 15 is een aanrader voor hardlopers die overproneren en op zoek zijn naar een alledaagse trainingsschoen met een responsieve demping.

Saucony Guide 15

Formfit bovenwerk


Ook in versie 15 is er gekozen voor een Formfit bovenwerk. Formfit zorgt voor een perfecte omsluiting van de voet, geeft daarmee extra comfort en past bij vele voettypes. Het materiaal is gemaakt om naar je voet te vormen. Het vernieuwde engineered mesh in het bovenwerk zorgt voor ventilatie en voorkomt drukpunten. In de 15e versie is het design veranderd wat zorgt voor een gestroomlijnder uiterlijk. Het bovenwerk komt minder massief over en de omsluiting bij de hiel is beter dan in eerdere versies.

Soepel met support


De tussenzool van de Guide 15 is gemaakt van zachter PWRRUN foam (mix van o.a. EVA en PU). Het heeft de schoen zachter en responsiever gemaakt. De tussenzool heeft 2mm meer stackheight dan in eerdere versies. Het zorgt voor een dikkere tussenzool met iets hogere zijwanden. Hierdoor is naast cushioning stabiliteit gegarandeerd. Het “guidance frame” in de mediale zijde van de zool in combinatie met de strategisch geplaatste belijning in het bovenwerk van de schoen, zorgt voor stabiliteit en geeft vertrouwen gedurende je runs. De uitsparingen in het frame maken de schoen lichter in gewicht dan versie 14. De inlegzool is iets zachter en voelt als een kussen. De schoen is vegan geproduceerd en bevat grotendeels gerecycled materiaal.

Met de Guide 15 heeft Saucony wederom een prima schoen neergezet in het ondersteunende segment voor hardlopers. Een mooie mix van responsiviteit, stabiliteit en vooral comfort.

Shop Saucony Guide 15 dames   Shop Saucony Guide 15 heren       

Specs


Drop dames: 8 mm 
Gewicht dames: 233 gram
Drop heren: 8 mm
Gewicht heren: 271 gram