De Endorphin Pro is een nieuwe schoen uit de stal van Saucony. De launch van de eerste Endorphin Pro was al een groot succes. Nu is hier de launch van een nieuwe kleur: de Saucony Heat Endorphin Pro. Aan de uiteindelijke lancering van deze schoen zijn vele prototype’s vooraf gegaan en dat was niet voor niks. Inmiddels staat er een schoen passend in deze tijd, voorzien van carbon plaat. Lag in het verleden de focus voornamelijk op demping, bij de Saucony Heat Endorphin Pro ligt de focus op voortstuwing. Inmiddels is de schoen uitgebreid getest en hebben diverse tophardlopers op deze schoen PR’s weten te verbeteren.

 

De zool


Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA . Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) carbon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Saucony Heat Endorphin Pro


Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk heeft Saucony zich laten inspireren door de baanatletiek waarbij gewichtsbesparing cruciaal is. Het Formfit bovenwerk is dan ook dun, licht en goed omsluitend.

De Saucony Endorphin Pro is gemaakt voor de serieuze loper die alles wil hebben om op de toppen van zijn kunnen te presteren, maar ook voor de betere recreatieve hardloper die in staat wil zijn PR’s scherper te ste

Saucony Heat Endorphin Pro

                
Specs


Drop: 8 mm
Gewicht: 213 gram