De nieuwe Saucony PowerGrid Cortana 4 is de perfecte kruising tussen de pluche gedempte Saucony Triumph 11 en de dynamische lichtgewicht Saucony Kinvara 5.

Er is momenteel geen neutrale schoen te koop die beter de invloed van natural running heeft verpakt in een rijke en comfortabele schoen voor dagelijkse training. De PowerGrid Cortana 4 heeft mede dankzij een volledig vernieuwd bovenwerk en de offset van 4 mm een lager gewicht en is daarmee de succesvolle cross-over binnen het assortiment van Saucony.
In feite slaat de schoen de brug tussen de traditionele schoenen en de befaamde modellen uit de Natural series van het merk. De opvallende nieuwe kleurcombinaties maken de Cortana 4 tot een opvallende verschijning!
 
Optimale demping vs. minimale offset
De Cortana is ontwikkeld voor wie een ‘bare-foot’ hardloopschoen brug te ver is en dus niet teveel wil inleveren als het aankomt op demping en ondersteuning. Door gebruik te maken van de PowerGrid tussenzool uit de Triumph biedt de schoen dat springerige en lichtvoetige stuk demping dat we van Saucony zo waarderen.
Het onderstel van de schoen heeft een offset van 4 millimeter wat inhoudt dat de loper meer gestuurd wordt naar een natuurlijke afwikkeling vanuit de midvoet.
 
Rijk bovenwerk
De ontwerpers mochten qua kleurgebruik en luxe afwerking helemaal losgaan op de 4e versie van de Cortana. Het resultaat is dat de schoen qua upper lichter is en beter ventileert door de nieuwe FlexFilm-overlays die zijn geplakt op het dunne mesh. De pasvorm is dankzij Sauc-Fit geheel aanpasbaar in de middenvoet en de voetboog, waardoor de voet ook tijdens de afwikkeling perfect op zijn plek blijft. Het vernieuwde Support Frame is een stevige hielkap die de hiel mooier moet omsluiten, zodat zowel pasvorm als stabiliteit van de schoen verder zijn verbeterd.