Saucony heeft de afgelopen jaren haarfijn ingespeeld op de vraag vanuit de markt. Trends als minimalisme en maximalisme hebben veel inzicht gegeven in de verschillende behoeftes van hardlopers. Het resultaat: een uitgebalanceerde range hardloopschoenen met verschillende eigenschappen, zoolopbouw en een uniek gevoel. Laat dit nu precies aansluiten bij de vernieuwde schoenadviesmethode van Run2Day. Samen met Saucony organiseren we daarom in iedere Run2Day winkel 
 
Run2Day en Saucony
Deze nieuwe collectie-indeling van Saucony heeft Run2Day geïnspireerd een nieuwe categorisering aan te brengen in het assortiment. En vooral ook om de adviesmethode aan te passen. Voorheen stond bij schoenadvies stabiliteit centraal. Er werd met name gekeken naar het naar binnen kantelen van de enkel. Dat blijft een belangrijke factor, de verkoopadviseurs van Run2Day kijken echter ook naar de gehele houding van de hardloper. De focus op het enkelgewricht is namelijk niet meer van deze tijd. Pronatie, het naar binnen kantelen van het enkelgewricht, is immers een natuurlijke beweging. De taak van Run2Day verkoopadviseurs is samen met de loper dé ideale hardloopschoenen bij het looppatroon én de trainingsactiviteit te vinden. Een schoen met een geringere drop kan bijvoorbeeld iemands looppatroon positief beïnvloeden. Je landt net wat meer op de midden- of voorvoet waardoor het looppatroon actiever wordt en automatisch stabieler! Dit betekent niet dat de gangbare categorieën 'neutral', 'support' en 'control' verdwijnen. Integendeel. Ze worden juist aangevuld met meer schoenen met verschillende eigenschappen, zodat jij als loper meer keuze hebt in drop, flexibiliteit en demping. Saucony onderscheidt schoenen met veel demping en schoenen met een directer gevoel. Dit sluit nauw aan bij het onderscheid 'maximum cushioning', 'responsive cushioning' en 'light cushioning' van Run2Day.

Run2Day loopanalyse
 
Saucony Stride Lab komt naar jouw Run2Day
Ben jij nieuwsgierig naar jouw eigen loopstijl? Of ben je toe aan nieuwe hardloopschoenen? En ben je benieuwd welke modellen bij jouw loopstijl zouden aansluiten? Laat jouw loopstijl analyseren door de experts van Saucony en Run2Day!
 
In het Saucony Stride Lab dat langs alle Run2Day winkels toert wordt een uitgebreide analyse gemaakt aan de hand van drie hogesnelheidscamera’s die je filmen vanuit verschillende hoeken.
 
Bekijk snel wanneer het Saucony Stride Lab bij jouw Run2Day winkel is en meld je aan via https://run2day.stridelab.nl
 
13 – 14 April Woe tot Don Amsterdam Overtoom
18 – 19 April Maa tot Din Nijmegen
20 – 21 April Woe tot Don Breda
10 – 11 Mei Din tot Woe Utrecht
12 – 13 Mei Don tot Vrij Haarlem
24 – 25 Mei Din tot Woe Leeuwarden
26 – 27 Mei Don tot Vrij Arnhem
1 – 2 Juni Woe tot Don Amersfoort
15 – 16 Juni Woe tot Don Rotterdam
17 – 18 Juni Vrij tot Zat Hoogeveen
23 – 24 Juni Don tot Vrij Den Haag
29 – 30 Juni Woe tot Don Den Bosch
7 - 8 Juli Don tot Vrij Apeldoorn
13 – 14 Juli Woe tot Don Assen
4 – 5 Augustus Don tot Vrij Gorinchem
10 – 11 Augustus Woe tot Don Amsterdam Oosterpark
12 – 13 Augustus Vrij tot Zat Veenendaal
24 – 25 Augustus Woe tot Don Hengelo
26 – 27 Augustus Vrij tot Zat Hilversum
30 – 31 Augustus Din tot Woe Deventer
1 – 2 September Don tot Vrij Almere
9 – 10 September Vrij tot Zat Emmen
13 – 14 September Din tot Woe Venlo
15 – 16 September Don tot Vrij Eindhoven