Je bent aan het genieten van een heerlijke lange zomerse duurloop. Je favoriete playlist staat aan en de ene na de andere kilometer trekt moeiteloos aan je voorbij. Net als je denkt dat deze run wat jou betreft oneindig door zou kunnen gaan merk je dat er een vervelend, prikkend gevoel begint te ontstaan. Even hoop je dat het voorbij gaat als je wat aan je kleding sjort, maar al snel weet je dat het weer zover is: Je hebt een schuurplek te pakken.

Het zout in zweet zorgt voor frictie op de huid en kan op veel plekken op je lichaam voorkomen en daar schuurplekken veroorzaken. Soms door een specifieke broek of top, een hartslagband of kleding die nog niet eerder is gewassen. Ook een telefoon of sleutelbos die heen en weer beweegt in je heupband is wel eens de boosdoener.

Hoewel ze snel wegtrekken en het meestal alleen tijdens het douchen even gemeen pijn doet, zijn die moeizame laatste kilometers met een huid die in brand lijkt te staan bepaald geen feest. Ook taferelen van dramatische bloedvlekken op tepelhoogte en zelfs littekens komen vaak voor.

We willen ze dus graag voorkomen!

Het beste plan van aanpak? 


Een deospray met talkpoeder erin spray je niet alleen onder je oksels maar ook aan de binnenzijde van je benen. 

Vaseline smeer je op elke denkbare plek die kan gaan schuren.

Een strak biker broekje (voor dames en heren) is kort genoeg voor de zomer maar lang genoeg dat hij niet omhoog zal kruipen.

Nip Guard plak je over je tepel. Die blijft daar zitten tot je run is geëindigd.

Run Guard  is je andere optie naast good old vaseline. Deze handige stick zorgt ervoor dat er geen vette, gladde filmlaag op je huid komt en voorkomt vlekken.