Joris Titawano is bekend onder de naam SIROJ. Hij is dj en muziekproducent. Ook is hij oprichter van de So Much Fun Run Club. Zijn vrouw Leontien Prenger is fotograaf en docent en samen hebben ze twee kinderen. Een lekker druk bestaan dus en meestal niet van 9 tot 5. Toch maken ze naast al hun activiteiten altijd ruimte om hardlopen in hun leven te passen. Op hun eigen manier.

Je bent je hele leven al gepassioneerd over muziek, maar kun je vertellen vanaf wanneer en hoe het komt dat hardlopen ook een belangrijke plek heeft gekregen in je leven?


Toen ik nog veel draaide als dj en er toch wel een ongezonde lifestyle op nahield probeerde ik sporadisch hard te lopen maar dat was nooit een hele lange periode achter elkaar. Tijdens de corona periode in 2020 ben ik serieuzer gaan lopen en ook met schema's aan de gang gegaan. Sindsdien is het een vaste prik en een belangrijk onderdeel in mijn week. Momenteel ben ik met mijn muziek aan het touren en probeer ik de dagen rondom de shows te blijven lopen.

Op welke manier geven Leontien en jij vorm aan hardlopen in jullie leven met onregelmatig werk en jullie gezin?


We lopen meestal in de ochtend. Doordeweeks zijn onze kids op school en als het uitkomt proberen we dan samen te lopen. In het weekend lopen we niet samen. Ik loop meestal op zondag met de run club. Lopen in de ochtend is wel de perfecte start van de dag.

De run club waar je het over hebt is de ‘So Much Fun Run Club’ in Amsterdam. Hoe kwam je erbij om deze club op te richten?


Het idee ontstond doordat er veel vrienden van me op verschillende tijden in de week aan het lopen waren en het leek me leuk om op zondag samen te komen. Dan lopen we een langere afstand en is er tijd om bij te praten. De groep is organisch gegroeid het afgelopen jaar, wat te gek is. Inmiddels is New Balance er ook een tijdje bij betrokken en is het wat serieuzer geworden. Maar het is vooral Fun met een ongedwongen sfeer.

Wat draag je het liefst tijdens het hardlopen?


Ik vind de New Balance Fuel Cell Supercomp Elite schoenen heel fijn. Ook heeft New Balance fijne longsleeves en vind ik de shorts van de Impact Run fijn om in te lopen.

Meer zien van de So Much Fun Run Club: @somuchfunrunclub
Touren doet SIROJ nu samen met producer Sim Fane onder de naam SIM—OJ : @sim__oj De foto’s van Leontien Prenger: @leontienp