Staat er een interval training op de planning? Dan kun je wat extra energie gebruiken, zonder dat je té vol zit. Deze bowl (prima als ontbijt én tussendoortje) ligt niet zwaar op de maag en zit boordevol goeds: spinazie (ijzer), bevroren banaan (kalium), amandelmelk, kokoswater (elektrolyten), bleekselderij, munt, macapoeder en spirulina. “Als je elke dag 6 gram spirulina neemt verbetert je uithoudingsvermogen met 10%” (bron: sportwetenschappers van de University of Thessaly).

Spirulina laat spiercellen meer vetten verbranden. Voeg je macapoeder toe aan je ontbijt, ben je helemaal goed bezig. Maca is een voedzaam en energierijk knolgewas uit Peru bekend als “adaptogeen”: het heeft een regulerend effect op je lichaam en belooft onder andere de hormoonspiegel, de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk in balans te brengen. Volgens een onderzoek van Northumbria University verbetert je duurprestaties binnen twee weken als je dagelijks 2 gram macapoeder neemt. Het proberen waard toch?!

Voor 2 personen:

4 bevroren bananen
6 handenvol spinazie
4 eetlepels havermout
4 stengels bleekselderij
1 glas amandelmelk
1 glas kokoswater
1 glas water
2 eetlepels macapoeder
1 eetlepel spirulina
voeg toppings naar keuze toe zoals bramen, bosbessen en kiwi

Blend alle ingredienten, op de toppings na, tot een gladde substantie. Maak de smoothie zo dik of dun als je wilt, door te spelen met de hoeveelheid van de ingrediënten. Voor meer bite voeg je meer havermout toe. Verdeel de smoothie over twee kommen en maak af met jouw favoriete toppings.