De perfecte basis voor een lange afstand training. De maaltijd vult, is voorzien van gezonde vetten, eiwitten en genoeg groen, en ligt toch niet zwaar op de maag..

De combinatie van huisgemaakte milde guacamole, een halfzacht gekookt eitje, verse postelein, een pittig lente-uitje en kiemen past goed bij de warmere dagen. Kiemen zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit de zaden van een groenteplant. Kiemgroenten zijn een enorm goede bron van vitaminen en mineralen, van eiwitten, enzymen en vezels. En die heb je onder andere nodig voor celgroei en herstel. Je koopt kiemgroenten gewoon bij de supermarkt, of kweek ze zelf.

Voor 2 personen:

2 halfzacht gekookte eieren
4 volle handen postelein
1/2 rode ui in kleine stukjes
1 lente-ui in stukjes
2 sneetjes brood, getoast en in grove stukken gesneden
1 handvol kiemgroenten
zout, peper naar smaak
optioneel: 2 eetlepels zure room en wat pittige saus

Guacamole:

2 rijpe avocado’s, prak het vruchtvlees
1⁄2 rode ui in kleine stukjes
2 eetlepels koriander, fijngehakt
zout, peper naar smaak
sap van 1⁄2 limoen

Kook de eieren 6 minuten, afkoelen, pellen en snijd ze dan doormidden. De guacamole maak je simpel door alle ingrediënten grof door elkaar te mengen met een vork. Verdeel de postelein over 2 borden, net zoals de guacamole, voeg toast, kiemgroenten, ui en ei toe en eventueel een schepje zure room en/of pittige saus. Breng op smaak met peper, zout en koriander.